CRÒNICA I El Girona tanca, amb una victòria a Las Palmas i 51 punts finals, un debut brillant a Primera

Stuani marca els dos gols dels blanc-i-vermells i ha assoleix la xifra total de 21 dianes.

51. Aquest ha estat el número de punts amb el que el Girona ha tancat el seu debut a Primera Divisió. Una xifra excel·lent que ha permès a l’equip assolir el seu principal objectiu, la permanència, i somiar amb Europa fins pràcticament el final de Lliga. I el tancament del curs, que Machín ha qualificat a la roda de premsa pospartit de “Matrícula d’Honor”, no podia ser millor; els blanc-i-vermells s’han emportat els tres punts de l’estadi de Gran Canaria en superar als locals per 1 a 2. Els protagonista del matx ha estat el killer de Montilivi, Cristhian Stuani, que amb les dues dianes d’avui ha assolit la brillant xifra de 21 gols que el situa a la part alta de la llista de golejadors de la lliga espanyola. Precisament el primer d’aquests dos gols ha arribat molt aviat fet que ha permès al Girona no només avançar-se en el marcador sinó en l’actitud sobre el camp. En el minut quatre l’uruguaià ha culminat de cap una gran jugada de Portu que li ha enviat una centrada mil·limètrica. Però vuit minuts després d’aquest gol l’àrbitre ha xiulat un penal a Pere Pons per estirar de la samarreta a un jugador contrari. Calleri l’ha transformat i els locals han igualat el marcador. A partir d’aquest moment els de Montilivi han buscat tornar a superar els canaris i Portu, un dels futbolistes més destacats del partit, es convertia en una autèntic malson per l’equip de Gran Canaria. Combinant amb Stuani i Lozano ha generat diverses ocasions de perill.  Aquesta insistència ha tingut premi. En el minut 42 Stuani ha avançat, ara definitivament, al seu equip. L’uruguaià ha aprofitat una errada defensiva i amb la pilota als peus ha fet un gran revers encarant-se a porteria. El seu xut ha acabat al fons de la xarxa de la porteria defensada per Chichizola. La segona part ha començat amb el protagonisme de Bono. L’internacional marroquí ha fet l’aturada de la tarda a xut de Halilovic i poc després, de punys, ha allunyat una perillosa centrada dels canaris. Fins al final del partit els de Machín han tingut algunes oportunitats per incrementar la distància en el marcador, com és el cas de Stuani i Portu. Quan l’àrbitre ha xiulat ha fet caure el teló a un primer any del Girona a l’elit que serà recordat per sempre.