El Girona assalta Mestalla

Un gol de Pere Pons dóna la victòria als blanc-i-vermells amb un gran treball d’equip i amb un Bono infranquejable.

El Girona ha aconseguit tres punts d’or en vèncer per 0-1 al València mostrant-se com un bloc sòlid, malgrat les baixes amb les quals arribava a Mestalla. El partit, per part dels d’Eusebio, ha tingut dos noms propis: Pere Pons i  Bono. El de Sant Martí Vell en haver aconseguit el gol i el porter marroquí, autor d’aturades antològiques. Però, tal i com ha destacat l’entrenador del Girona en finalitzar el matx, la victòria ha estat producte del treball d’equip, “on tots els jugadors han demostrat que són importants”.

El partit ha començat amb domini dels gironins. El primer quart d’hora els de Montilivi han fet circular la pilota i el València ha optat per un joc més directe. Passat aquests moments els de Marcelino s’han fet amb el control de l’enfrontament però s’han trobat un Girona sòlid en defensa i ben posicionat al mig del camp, que intentava sortir combinant per generar ocasions de perill sobre la porteria defensada per Neto. Però, sens dubte, qui ha brillat aquesta tarda de futbol a València ha estat Yassine Bono. El porter banc-i-vermell ha començat el seu recital en el minut dotze aturant un xut de Coquelin. A partir d’aquest moment el marroquí ha fet embogir als rivals, aturant absolutament tot el que li llançaven. Malgrat el setge dels valencians durant bona part del matx, els de Montilivi han mantingut el cap fred i, com senyalava Eusebio “la fe en la victòria”. Els fonaments d’aquests tres punts s’han posat tan bon punt començava la segona part.  Després d’una bona jugada personal de Roberts, el xut del britànic ha estat rebutjat per Neto. Pere Pons l’ha recollit i enmig d’un mar de cames valencianistes ha engaltat un xut que ha acabat al fons de la xarxa local. El València ha posat una marxa més i ha redoblat els seus atacs, tot buscant l’empat. Però això no ha estat suficient. La força com equip del Girona ha permès que l’àrbitre xiulés el final amb el mateix resultat que assenyalava el marcador en el minut 48: 0 a 1.

La propera cita del Girona amb la seva afició tindrà lloc el proper dissabte 10 de novembre a Montilivi. Els blanc-i-vermells s’enfrontaran al Leganés a partir de les 20:45h.