CA
primer equip

El Girona guanya 0-2 al Mirandés per qualitat, tossuderia i ganes d'aspirar a tot

Els gols s’han produït en el tram final de partit. Sandaza ha marcat en el 83 i Longo, tres minuts després, en transformar un penal.

Una vegada més ho han tornat a fer. Per qualitat, per tossuderia i per ganes d’aspirar a tot, el Girona s’ha endut els tres punts d’Anduva en guanyar per 0-2 amb gols de Sandaza i Longo. Els homes de Pablo Machín han estat clars dominadors d’un matx en el que des del minut 1 els de Montilivi han sortit a vèncer. Només començar ha arribat el primer avís dels blanc-i-vermells amb una perillosa centrada sobre l’àrea de Mojica que ha aturat Sergio Pérez. Precisament en el plantejament tàctic del matx d’avui que ha fet el tècnic sorià els dos carrilers del Girona, Mojica i Maffeo, i Aday a la segona part, han tingut una importància cabdal en el joc. Com autèntics punyals, les seves curses per la banda han portat de corcoll a la defensa del Mirandés. Però no només les centrades sinó també els seus xuts han aportat perillositat als atacs catalans. De fet ha estat un partit molt complet per part de tot l’equip: René, neutralitzant les opcions locals; la defensa, ben posicionada i sense fissures; els migcampistes, fent una gran feina d’enllaç amb la davantera i pressionant en totes les línies i els atacants, encarant una i altra vegada la porteria del Mirandés. Durant moltes fases del matx el joc transcorria quasi permanentment en terreny local, en un atac i gol dels gironins però que no obtenia el resultat desitjat.

Malgrat el gol no arribava en cap moment l’equip s’ha mostrat angoixat. Aquest ha estat una de les raons de la victòria d’avui. Amb tranquil·litat i insistència l’equip continuava combinant i proposant el seu joc d’atac. I el premi ha arribat. En el minut 83, Borja García ha enviat una assistència a Fran Sandaza i el jugador de Toledo ha engaltat un potent xut que Sergio no ha pogut aturar. El 0-1 al marcador d’Anduva ha durat ben poc. Tres minuts després, Fran Cruz ha fet caure a Pere Pons dins l’àrea i l’àrbitre ha senyalat penal. Samuele Longo l’ha llançat per baix i al pal esquerre aconseguint el segon gol dels blanc-i-vermells.

Amb aquest resultat i passi el que passi aquest jornada, els de Machín mantenen la distància de vuit punts respecte als seus perseguidors. I el proper dissabte (18h.) un partits d’aquells que reclamen un ple a Montilivi; Girona-Getafe.