El Girona s’emporta el derbi (0-1)

Un gol de Timor just abans del descans dóna la victòria als gironins en la seva primera visita al RCDE Stadium

Victòria futbolísticament merescuda i anímicament molt necessària del Girona en la seva primera visita al RCDE Stadium, després dels dos pals encaixats en les dues darreres jornades de Lliga. Els de Machín han estat superiors a l’Espanyol i, avui sí, s’han retrobat amb el triomf gràcies a un gol de David Timor just abans del descans (0-1, min. 45). Una victòria que impulsa l’equip fins la novena plaça amb 20 punts, a només un de les places europees, i vuit per sobre del descens.

Les lesions de Muniesa i Bernardo en l’últim partit a casa, més la d’Alcalà de llarga durada, deixaven Pablo Machín sense massa opcions a l’eix de la defensa. El tècnic ha apostat per Ramalho i Timor com a acompanyants de Juanpe a la línia de tres centrals, mentre la resta de futbolistes repetien titularitat. Justament Timor ha estat el gran protagonista de la primera meitat aprofitant un servei de córner per fer el 0-1 abans del descans (45’). Un gol que acabaria sent definitiu per sumar tres punts moralment vitals a domicili.

La diana de Timor feia justícia després d’un primer temps dominat pel Girona, que ha comptat amb diverses accions de perill. La més clara, un cacau de Pere Pons des de lluny que es dirigia a l’escaire i que Pau López ha pogut salvar amb una gran aturada. Borja García i Ramalho, en dues ocasions cadascun, han tingut les altres opcions blanc-i-vermelles, mentre Bono ha hagut d’intervenir en dos intents de David López i Piatti al llarg dels primers 45 minuts.

A la represa l’Espanyol ha sacsejat la banqueta en busca de l’empat, però el Girona s’ha mostrat molt sòlid al darrere, amb la pausa justa per treure la pilota jugada, i ràpid a l’hora d’organitzar el contraatac. Olunga ha rematat fluix en dues ocasions, i Portu podria haver sentenciat el derbi abans d’hora si hagués estat un xic més encertat en la definició: a les acaballes, ha enviat una pilota al travesser.

La sentència ha estat més a prop que l’empat de l’Espanyol durant el segon temps, tot i que el segon gol gironí tampoc ha estat necessari per sumar un nou triomf a Primera Divisió i escalar fins la novena plaça. Un triomf moralment vital per tornar a deixar el descens a certa distància -8 punts respecte l’Alavés- i situar-se a tan sols un punt de les places europees.