CA

El Girona s’emporta un valuós empat del Wanda Metropolitano

Un gol de Portu a la segona part, neutralitza la diana inicial de Griezmann.

El Girona ha tornat a demostrar avui que amb treball, talent, voluntat i persistència tot és possible. El punt que els de Machín s’han endut del Wanda Metropolitano, en el primer partit de la segona volta, corrobora la feina d’aquest gran grup que formen jugadors i cos tècnic blanc-i-vermell. Des del primer minut els de Montilivi han tingut les idees molt clares, i han jugat sense nervis, de tu a tu a un dels grans equips de la lliga espanyola i d’Europa. Tot i que l’Atlético portava la iniciativa en el joc, els gironins responien amb línies compactes, sense errades en els passis que donessin l’opció de contracops...i esperant la seva oportunitat. Fins ben entrat el minut 20 de la primera part, ambdós equips anaven mesurant les seves forces, amb combinacions pausades i en puntuals moments de verticalitat. Ha estat en el vint-i-quatre quan Bono ha estat protagonista d’una gran aturada en rebutjar un pilota que havia picat Correa amb la intenció de superar el marroquí. Dotze minuts més tard, però, els locals aconseguien el seu objectiu i Griezmann feia pujar l’1 a 0 en el marcador després d’aprofitar un cop de cap de Diego Costa que li havia deixat la pilota als peus, rematant-la el francès al fons de a xarxa. Malgrat tot i com està marcat en l’ADN del Girona, l’equip no ha baixat els braços i, en l’últim minut de la segona part, Portu ha estat a punt de fer l’empat quan ha xutat a la línia de l’àrea petita. Oblak ha aturat finalment l’esfèrica.

Els segons quaranta-cinc minuts han començat amb un canvi a la porteria gironina. Iraizoz ha ocupat el lloc de Bono que s’havia fet mal al rebre un cop a la cama dreta en xocar amb Diego Costa a l’acció del gol matalasser.  Poc després Borja ho provava amb un xut des de molt lluny que sortia a l’esquerra de la porteria local. Minuts després les tornes canviaven i era Iraizoz qui feia una intervenció de mèrit en una ocasió de perill de Carrasco. A tot això els de Machín no perdien mai el seu posicionament sobre el camp i fruit d’aquesta disciplina arribava el gol de l’empat. En una pilota que queia a l’àrea d’Oblak, Bernardo l’ha tocava amb el cap i l’ha posava als peus de Portu. El murcià no s’ho ha pensat i s’ha regirat. El porter no ha pogut fer res per aturar la pilota que ha suposat l’empat dels blanc-i-vermells, que avui vestien de groc. La diana del Girona arribava en el 72 i tot i que l’Atleti, empès pels seus aficionats, provava de desequilibrar el marcador, la competitivitat i les ganes dels gironins han fet impossible les intencions de l’equip que dirigeix Diego Simeone. És més, després del gol de Portu, Borja García en dues ocasions i Olunga en una altra han portat l’ai al cor a la graderia del Wanda Metropolitano, protagonitzant accions de perill als tres pals defensats pel porter eslovè.

La propera cita del Girona serà el dissabte 27 de gener a les 18:30h. a La Rosaleda on s’enfrontaran al Málaga en el partit corresponent a la jornada 21.