Empat de prestigi en el debut històric a Primera Divisió (2-2)

El Girona firma una primera meitat brillant, amb dos gols d’Stuani, però l’Atlético aconsegueix igualar el marcador en els minuts finals

El Girona ha acabat empatant el dia del seu debut històric a Primera Divisió (2-2). En un Montilivi ple a vessar, que no ha deixat d’animar durant els 90 minuts, els de Machín han signat un partit magnífic. Sobretot a la primera meitat, en què han superat l’Atlético en totes les facetes. Un doblet d’Stuani en tan sols tres minuts ha posat les coses molt de cares abans del descans, però l’experiència de l’Atlético ha acabat sent determinant per segellar l’empat al final del partit. Tot i això, Oblak ha tret una mà prodigiosa al descompte, després d’una rematada de Kayode, que podria haver significat la victòria del Girona.

Els gironins han sortit amb molta empenta, empesos pel Montilivi de les grans ocasions, que avui estrenava les dues grades supletòries de Gol Nord i Preferent. Ho han provat de lluny Granell, Aday i Stuani, fins que el davanter uruguaià ha rematat al fons de la xarxa una gran centrada de Granell (22’). El ‘7’ passarà a la història del club per ser el primer jugador en marcar a la màxima categoria estatal.

La superioritat dels locals s’ha fet encara més evident quan un altre cop Stuani, de cap,  feia el 2-0 i el segon del seu compte particular (24’). L’eufòria es desfermava a Montilivi amb el magnífic joc dels seus davant un dels grans equips de la categoria. De fet, Gorka Iraizoz tan sols ha hagut de fer una intervenció al llarg dels primers 45 minuts.

A la represa el pes del partit l’ha continuat portant el Girona. Muniesa i Borja García, pels locals, i Griezmann i Correa, pels visitants, han tingut les principals ocasions durant la primera mitja hora del segon temps. L’Atlético, que jugava amb 10 des del minut 66 -en què el col·legiat ha expulsat Griezmann-, ha retallat distàncies amb un xut potent de Correa des de la frontal. El 3-1 ha passat per les botes d’Stuani i Pere Pons, però Giménez ha aconseguit l’empat a falta de cinc minuts pel final.

Malgrat el cop, el Girona no s’ha enfonsat i a punt ha estat d’emportar-se la victòria en l’últim minut de l’afegit. Oblak, però, ha tret una mà providencial després d’una rematada de Kayode a boca de canó. D’aquesta manera, els de Machín han sumat el seu primer punt en un debut històric que podria haver estat rodó.