Triomf de prestigi per tornar a somriure a casa (3-2)

El Girona supera el Celta gràcies a dos gols de Stuani i un altre d'Alcalá i s'enfila fins a places europees

Victòria molt treballada i igualment merescuda del Girona a Montilivi, la primera de la temporada a casa, i la segona consecutiva en quatre jornades de Lliga. Eusebio ha apostat pel mateix sistema que a Villarreal, amb tres centrals i dos carrilers, i la disposició tàctica ha tornat a donar els seus fruits. Amb les novetats de Douglas Luiz, que repeteix cessió, i d'un Portu molt aclamat per la seva afició, els gironins han estat superiors a un molt bon rival com és el Celta de Vigo. Els blanc-i-vermells han tornat a treure petroli de les seves millors virtuts: l'estratègia, el joc aeri i el contracop. Així han arribat els tres gols, obra de Stuani (2) i de Pedro Alcalá.

L'uruguaià ha estat l'encarregat d'obrir la llauna al 22'. Ell, que remata de cap com ningú, ha aprofitat una bona centrada d'Aday al cor de l'àrea per fer el primer, tot i estar mig desequilibrat pel seu defensor. Pedro Porro i Aday podrien haver ampliat l'avantatge, però ha estat Iago Aspas qui ha fet l'empat de falta directa (1-1, min. 34). L'alegria ha durat poc al conjunt gallec, ja que tan sols dos minuts després Alcalá ha entrat com un avió per finalitzar, també amb el cap, una falta lateral servida per Granell (2-1). L'estratègia servia al Girona per arribar al descans amb avantatge.

Una diferència que entre Pedro Porro, Portu i Stuani s'han encarregat d'incrementar als 10 minuts de la represa. L'uruguaià ha culminat un gran contracop de l'equip, nascut d'una recuperació al centre del camp (3-1, min. 56). Els d'Eusebio s'han dedicat llavors a controlar el partit, tot i que Boufal hi ha posat emoció amb el 3-2 al 87'. Els tres punts, però, ja no s'han mogut de Montilivi. Primer triomf a casa, segon consecutiu en les quatre jornades que portem de Lliga, per encarar amb optimisme la visita al Camp Nou.