CA

La victòria a Mendizorrotza permet al Girona continuar lluitant per places europees

Els de Machín s’enduen un triomf molt treballat amb dos gols de Aleix Garcia i Cristhian Stuani.

Alavés i Girona han protagonitzat un intens i vibrant enfrontament aquest vespre a Mendizorrotza, especialment en els minuts finals de la segona part quan els vitorians han reduït distàncies amb els de Machín. La victòria per 1 a 2 de l’equip català ha estat molt treballada i el partit ha viscut diverses fases de domini. Tan bon punt començar el matx els d’Abelardo han posat setge a  la porteria de Bono gaudint de bones ocasions per inaugurar el marcador. El porter marroquí i la seva defensa han aconseguit neutralitzar aquestes situacions, especialment les de Guidetti i Ibai. La primera situació de perill del Girona ha estat en el minut 15 quan Lozano ha rematat amb el cap una centrada d’Aday. Minuts després que l’àrbitre anul·lés un gol a l’Alavés per una falta clara sobre Bono, Olunga ha estat a punt d’enviar la pilota al fons de la xarxa. El seu xut l’ha desviat un defensa local i per ben poc no ha sorprès Pacheco. Ha estat però en el minut 36 quan els blanc-i-vermells -avui vestits de groc- han gaudit de l’opció més nítida per avançar-se. Lozano, completament sol davant el porter de l’Alavés, ha llançat un cop de cap i l’esfèrica ha anat a parar a mans de Pacheco.

A la segona part el Girona s’ha mostrat molt més segur amb la possessió de la pilota i la circulació d’aquesta fent-se amb el domini del matx en moltes fases d’aquests quaranta-cinc últims minuts. Un minut després de que el col·legiat anul·lés un segon gol als locals, aquest cop a Sobrino per fora de joc, Aleix García ha marcat el primer pels de Machín. El futbolista d’Ulldecona ha llançat una falta des de la banda esquerra de l’àrea i el seu centre-xut s’ha colat dins la porteria basca. Els d’Abelardo no han tingut més remei que posar una marxa més per buscar l’empat. El segon gol dels gironins s’ha produït en el 80. Els vitorians han fet caure Juanpe dins l’àrea i l’àrbitre ha senyalat penal. La pena màxima ha estat transformada per Stuani, que anota el seu divuitè gol. Els minuts finals han estat d’autèntic infart quan en el 90 Pina ha reduït distàncies amb l’1 a 2. Afortunadament pels interessos dels de Montilivi el marcador ja no s’ha mogut i els de Machín s’enduen tres valuosos punts a Girona.