CA
primer equip

Montilivi és un fortí (1-0)

El Girona encadena la cinquena victòria consecutiva a casa davant el Celta de Vigo i es col•loca, provisionalment, en setena posició

El Girona necessitava refer-se de la golejada encaixada tot just fa tres dies al Camp Nou i no hi havia millor escenari que Montilivi, un dels factors clau en l’extraordinària temporada que estan realitzant els homes de Machín. Empesos pels més de 6.000 valents que han desafiat el fred per animar l’equip, els blanc-i-vermells han tornat a sumar tres punts molt valuosos davant el Celta de Vigo (1-0) per escalar, provisionalment, fins la setena posició. És la cinquena victòria consecutiva a casa, amb un balanç de 13 gols a favor i cap en contra.

Amb Carles Planas estrenant titularitat al carril esquerre, l’altra gran novetat ha estat el retorn de Stuani a la punta d’atac. Ell i Portu, la tercera millor davantera de la Lliga, s’enfrontaven a la segona dupla més golejadora del campionat, formada per Maxi Gómez i Iago Aspas. Els gironins s’han emportat el duel de ‘killers’ gràcies a una jugada d’estratègia: córner ras servit per Granell, Planas la deixa enrere i Portu arriba des de la segona línia per fer l’1-0 (minut 14). El davanter murcià està en estat de gràcia, ja que acumula tres partits consecutius marcant i 11 gols en tota la Lliga.

Notable també ha estat l’actuació defensiva de l’equip i, especialment, dels tres centrals. Juanpe ha evitat que Maxi Gómez rematés a porteria quan ja estava sol davant Bono, mentre que Ramalho podria haver ampliat l’avantatge just abans del descans. El mateix Ramalho n’ha tingut una altra encara de més clara en una falta lateral servida per Granell, ja a la segona meitat, després d'anticipar-se per dalt al porter Rubén. El seu cop de cap ha sortit a escassos centímetres del travesser.

La pilota aturada ha estat un dels grans aliats del Girona, ja que cada falta o córner a favor eren sinònims de perill. Com així ho ha demostrat, altre cop, Bernardo, ja als últims minuts, buscant sentenciar un partit on els de Machín han tornat a demostrar una maduresa formidable, administrant l’avantatge davant un dels conjunts que millor futbol desplega de la categoria. Una nova victòria que catapulta el Girona fins la setena posició i que deixa l’objectiu de la permanència gairebé enllestit. L’equip i l’afició s'estan guanyant el dret a somiar en fites, fins fa ben poc, inimaginables.