La “tossuderia” del Girona no té premi

Els de Pablo Machín intenten fins a l’últim minut capgirar el 2 a 1 davant el Valladolid.

Un dels trets característics d’aquest Girona és la seva permanent actitud de lluita, també quan ha d’enfrontar-se a resultats adversos. L’equip de Pablo Machín mai baixa els braços. Així ha estat a l’estadi José Zorrilla. La tossuderia dels blanc-i-vermells –avui de blau cel- fins a l’últim minut ha posat la por al cos dels aficionats al Valladolid que han vist com els gironins han estat a punt d’empatar en el temps de descompte. Però finalment no ha pogut ser i el 2-1 ha estat el marcador final.

Els de Montilivi han pagat car els primers quinze minuts, en els que s’han produït els dos gols dels locals. En prou feines havia començat el partit -en el minut 3- l’equip que dirigeix Paco Herrera ja ha fet pujar el primer gol. Ha estat Lichnovsky que ha tocat el suficient per fer que la pilota rebotés al pal i entrés a la porteria que avui defensava René. Poc més de deu minuts després l’àrbitre ha senyalat un penal molt protestat pels gironins. La pena màxima l’ha transformat Mata i el 2 a 0 matiner presagiava problemes per l’equip català. Però els de Montilivi no s’han descol·locat i han sabut tancar la primera part sense més danys i amb alguna ocasió de perill contra Becerra, especialment la protagonitzada per Longo que, per ben poc, no ha arribat a una pilota que es passejava davant la porteria local. També cal destacar una gran intervenció de René en resposta a un xut de falta.

En els segons quaranta-cinc minuts el Girona ha posat una marxa més i ha sortit, amb molta decisió, a retallar distàncies. Ha estat Borja García -que havia substituït Kiko Olivas a la mitja part- que en el minut 60 ha engaltat un autèntic obús des de fora de l’àrea que s’ha colat a la porteria del Valladolid sense que Becerra hi pogués fer res. Especialment intensos han estat els últims deu minuts on, excepte una excel·lent intervenció de René, el protagonisme ha estat dels gironins que han tingut dues ocasions clares per igualar el marcador. La primera de Juanpe, en el 85, quan en un cop de cap a la rebuda d’un córner, Becerra ha aturat, amb problemes, la pilota. La segona, i més clara, en temps de descompte. Cristian ha xutat l’esfèric molt a prop de la porteria i la pilota ha sortit fora per ben poc, fregant el pal esquerre. No hi ha hagut temps per més i l’àrbitre ha xiulat el final del matx.

El futbol, però, continua en el que serà una propera setmana amb dos partits. El dijous a les 19h. el Girona viatjarà a Huesca per jugar l’eliminatòria de Copa del Rei. Tot seguit la Lliga arribarà de nou l’11 de setembre a Montilivi. A les 20h. s’enfrontaran Girona i Almería.