Punt històric al Camp Nou (2-2)

El Girona, amb dos gols de Stuani, aconsegueix un empat molt meritori davant el vigent campió de Lliga i es manté en posicions europees

Empat amb regust de victòria del Girona al Camp Nou. I més tenint en compte el resultat de la temporada passada, en què els blanc-i-vermells van sortir golejats davant el vigent campió de Lliga. Ho afirmaven els jugadors al llarg de la setmana i així ho han demostrat sobre la gespa: la lliçó estava apresa. Davant un rival del nivell del Barça, és gairebé impossible puntuar si li jugues de tu a tu.

Per això, aquesta segona visita al feu blaugrana ha estat del tot diferent. Amb l’experiència que t’aporta un primer any a l’elit, l’equip ha saltat al Camp Nou disposat a puntuar. Eusebio, amb les dues victòries consecutives encara ben presents, ha tornat a apostar pels tres centrals i dos carrilers, i el sistema ha donat els seus fruits. Muniesa, Pere Pons i Aleix Garcia han estat les tres novetats de l’onze.

Els gironins han cedit el protagonisme al Barça, optant per defensar-se junts, concedir els mínims espais possibles, i aprofitar la velocitat per colpejar al contraatac. Tot i que Messi ha fet l’1-0 al quart d’hora, l’equip s’ha refet i a punt ha estat Portu d’igualar el marcador, després de connectar una bona passada de Granell i driblar-se Ter Stegen. Piqué ha evitat l’1-1 sobre la mateixa línia de gol.

Però minuts més tard, l’àrbitre ha expulsat Lenglet amb vermella directa per un cop de colze sobre Pere Pons. Una decisió que ha pres després de consultar el VAR, i que ha donat ales al Girona, que just abans del descans ha fet l'1-1: Stuani s'anticipava a Piqué per aconseguir el seu quart gol del campionat. I justament ha estat l'uruguaià qui, poc després de començar la segona meitat, feia l'1-2 al recollir un rebuig de Ter Stegen per clavar-la a l'escaire.

El Girona havia aconseguit capgirar el marcador, però encara quedàven 40 minuts per endavant. Gairebé tres quarts d'hora de resistència, en què l'equip ha tret tot l'ofici per defensar-se davant l'allau d'arribades del Barça. Sòlids al darrere, i amb un Bonou molt encertat sota pals, els barcelonistes només han estat capaços d'empatar, mitjançant Piqué, al 62'. Un resultat amb què s'arribaria al final del partit i que significaven els primers punts perduts del vigent campió de Lliga. Un punt d'enorme valor pels d'Eusebio, que s'enfilen fins als vuit per mantenir-se en posicions europees. Un empat històric amb gran regust de victòria.