Empat meritori que ho deixa tot obert (1-1)

Girona i Atlético posposen el desenllaç per la tornada després d'un matx molt igualat en què Lozano i Griezmann han estat els golejadors

Girona i Atlético semblen abonats a l’empat. Des del debut dels gironins a Primera Divisió ja s’han enfrontat en quatre ocasions, tres a la Lliga i, avui, a la Copa, en l’anada dels vuitens de final del campionat. La igualtat ha tornat a ser la tònica dominant entre catalans i madrilenys, en un enfrontament en què la superioritat ha anat per fases malgrat que l’Atlético ha alineat tota la seva artilleria. Al davant, un Girona amb moltes rotacions. Fins a set canvis a l’onze, amb la principal novetat del debut del migcampista del filial Paik amb el primer equip.

L’Atlético ha entrat millor al partit i tot just al minut 9 ja guanyava per 0-1: xut potent de Griezmann que Gorka no ha pogut impedir que entrés malgrat tocar-la. Tot i això, els locals ja havien avisat amb un cacau llunyà d’Aleix i una rematada de Lozano. De fet l’hondureny ha estat el gran protagonista del primer temps, autor de l’1-1 amb una bona vaselina passada la mitja hora de joc. Amb Ramalho i Valery especialment actius a les bandes, Lozano i Doumbia han tingut les millors opcions per capgirar el marcador. La més clara, una rematada de cap de Lozano al travesser just abans del descans.

Conscient del domini local, l’Atlético ha mogut peça donant entrada a un davanter (Correa) per un defensa (Montero). Els matalassers han estat millor al segon temps, tot i que el Girona també ha gaudit d’ocasions clares, especialment mitjançant Doumbia. Gorka Iraizoz ha tret una bona mà a xut de Vitolo per avortar l’ocasió més clara d’un Atlético que, tot i jugar amb la majoria de titulars, tampoc ha pogut passar avui de l'empat davant el Girona. 70 anys després, els gironins tornaran a buscar el bitllet per als quarts de final de la Copa. El Metropolitano dictarà sentència.