Victòria majúscula al RCDE Stadium (1-3)

El Girona s’emporta el derbi amb l’Espanyol gràcies a dos gols matiners de Stuani i un de Doumbia i s’enfila fins la setena plaça

El Girona ha tornat pletòric de l’aturada de seleccions amb una victòria majúscula al camp de l’Espanyol. Segona visita al RCDE Stadium i segona victòria, la d’avui d’un mèrit enorme perquè els de Rubi ho havien guanyat tot fins ara a casa. Però aquest Girona segueix demostrant que no té límits i avui ha forjat un partit d’equip gran per sumar tres punts més -i ja en van 20- i enfilar-se fins la setena plaça. Stuani (2) i Doumbia han estat els encarregats de segellar la victòria dels d’Eusebio en un derbi vibrant.

I és que el partit ha començat elèctric: pràcticament a la primera jugada, Bono ha tret el peu per aturar un xut perillós de Borja Iglesias. La resposta del Girona, un doblet de Stuani en només tres minuts de diferència: centrada de Planas des de l’esquerra i cop de cap de l’uruguaià (0-1, min. 3), i córner servit per Aleix al cor de l’àrea i un altre gol de cap (0-2, min. 6) del que ja s’ha convertit en el màxim realitzador en solitari de Primera Divisió amb 10 dianes.

La diferència encara podria haver estat més àmplia si Patrick Roberts -que ha deixat grans mostres de qualitat- hagués transformat el seu mà a mà amb Diego López quan encara no s’havien jugat ni 15 minuts. A partir d’aquí, l’Espanyol ho ha provat amb diverses accions de perill -especialment un xut a boca de canó de David López-, però la solidesa defensiva i un enorme Bono sota pals han permès arribar al descans amb el 0-2.

Tement que l’Espanyol sortís en tromba, els d’Eusebio han fet una passa endavant per tenir més possessió. El control de la pilota, juntament amb una gran solidaritat de l’equip en tasques defensives, han estat clau per avortar les intencions blanc-i-blaves. Borja García ha tingut la sentència al 67’, però ha estat Borja Iglesias qui ha retallat distàncies a falta d’un quart d’hora pel final (1-2, min. 73).

Els de Rubi han tingut l’empat altre cop a peus d’Iglesias, però Bono ha tret una mà miraculosa i Piatti, que ha recollit el rebuig, l’ha enviat als núvols quan ho tenia tot de cara. Això ha donat ales als gironins, que en un contracop de llibre conduït per Doumbia han sentenciat el derbi. L’ivorià, els seus companys, l'staff tècnic i l'afició desplaçada, tots, han esclatat d’alegria amb l’1-3 definitiu, que deixa el Girona a mig camí de l’objectiu i amb un ull mirant a Europa.