Supercampions de Catalunya!

El Girona s’emporta per primera vegada la Supercopa de Catalunya després de superar el Barça amb un gol de penal de Cristhian Stuani

El Girona segueix fent història i aquesta tarda, a l’estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell, ha escrit una nova pàgina gloriosa en la seva curta trajectòria a l’elit. Un gol de penal de Cristhian Stuani, ben entrada la segona meitat, ha estat suficient perquè els blanc-i-vermells superessin el FC Barcelona i s’emportessin la IV edició de la Supercopa de Catalunya. Una distinció més per a un club que, a dia d’avui, segueix demostrant no tenir límits.

Aquesta era la primera final de Supercopa que disputava el Girona. Un premi més a la gran campanya de la temporada anterior, i una magnífica oportunitat per a omplir les vitrines del club amb la màxima competició del futbol català. Amb aquest esperit s’ho han agafat la plantilla i el cos tècnic: onze inicial farcit de jugadors del primer equip –amb quatre futbolistes que van ser titulars dissabte a Vallecas- i la gran novetat de Patrick Roberts tres mesos després de la seva lesió muscular.

L’extrem anglès ha estat un dels futbolistes més destacats d’un primer temps en què els d’Eusebio han estat superiors tant a nivell de control com d’ocasions. Lozano, Granell, Doumbia i Roberts han gaudit de diverses arribades amb perill, però la falta d’encert en els metres finals ha evitat que inauguressin el marcador. Pel costat blaugrana, només Malcom podria haver vist porteria, ja al final del primer temps, però Gorka ha evitat que els de Valverde marxessin al descans amb avantatge.

Eusebio ha fet fins a cinc canvis a la mitja part i l’equip ho ha notat als primers minuts davant un Barça insistent. La mala notícia ha estat el canvi forçat de Douglas Luiz, que només ha estat dos minuts sobre la gespa i ara les proves mèdiques hauran de determinar l’abast de la seva lesió. Amb el pas dels minuts els gironins han tornat a plantar cara i en una bona arribada col·lectiva Valery ha caigut dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat penal. L’encarregat d’executar-lo ha estat el pitxitxi Cristhian Stuani, que una vegada més no ha fallat des dels onze metres (0-1). A falta de 20 minuts, la final es posava de cara. La solidesa defensiva ha tornat a ser clau per vèncer i el Girona és, per primera vegada a la seva història, el Supercampió de Catalunya.