La mala fortuna provoca una nova derrota a Montilivi (1-2)

El Girona signa un bon primer temps i una segona meitat espessa i cau amb l’Espanyol al 89’, amb un xut llunyà de Darder que ha entrat després de rebotar amb el pal i Bono

El Girona segueix negat a casa i ja fa més de 5 mesos que no hi guanya. Amb un guió molt semblant al de la setmana passada amb l’Athletic Club, l’equip ha estat superior al primer temps, dominant els tempos del partit i gaudint de diverses ocasions per anar-se’n al descans amb avantatge. Però a la represa l’equip s’ha tornat a desfer, sobretot a partir del primer gol de Darder al 58’. Stuani ha igualat de penal a 10 minuts pel final, però un xut afortunat del mallorquí, quan el partit s’estava esgotant, ha provocat una nova derrota a casa. I la sensació de que el problema és, bàsicament, mental.

Perquè els d’Eusebio han sortit amb ambició i només començar Granell i Lozano han protagonitzat les dues primeres arribades amb perill. La més clara ha estat de Portu, que amb tot de cares per fer l’1-0 li ha sortit un xut mossegat dins l’àrea que ha atrapat Diego López. L’Espanyol també ha tingut les seves, bàsicament al contracop i mitjançant el xinès Wu Lei. El domini el posava el Girona, que poc abans de la represa ha gaudit de dues arribades clares que han acabat amb xut de Stuani a les mans de Diego López.

A l’estadi, que avui tornava a mostrar un gran ambient, s’hi respirava optimisme. El bon joc feia intuir que avui sí, que la segona part no es podia escapar. Però com la setmana passada amb l’Athletic, els blanc-i-vermells han baixat molt el llistó i ha estat Darder qui, en una jugada aïllada, ha fet el 0-1. El gol ha estat una llosa per al Girona, que un dia més li tocava remar contra corrent. L’equip ha tornat a estar molt pla, sense claredat, apagat. Els ànims entre l'afició també s'han anat estovant amb el pas dels minuts.

La rauxa només ha tornat quan el col·legiat ha assenyalat mans dins l'àrea de l'Espanyol, prèvia consulta del VAR, i que Stuani ha transformat (1-1, min. 80). Amb aquesta gol, l'uruguaià ha batut el récord de més penals consecutius transformats (16) en tota la història de la Lliga. És, a més, la seva 18ena diana en tot el campionat.

L'equip i el públic han tornat a entrar al partit, amb un final que es presentava imprevisible i emocionant, tot i que si es podia decantar per algú era a favor dels locals. Fins que Darder ho ha provat amb un xut des de molt lluny: la pilota s'ha estavellat al pal, ha rebotat amb l'esquena de Bono i ha acabat entrant a la porteria. Minut 89, 1-2, i la sensació de que no hi ha manera de capgirar la dinàmica a Montilivi.