Màxima igualtat a Montilivi (1-1)

Girona i Levante protagonitzen un partit molt equilibrat, amb fases de domini i ocasions clares per ambdós equips, que posa punt i final a la ratxa de victòries a casa però manté intactes les ambicions europees

Duel d’allò més igualat entre Girona i Levante, els dos equips que van ascendir de forma directa l’any passat a Primera Divisió. Malgrat la gran diferència de punts a la classificació, gironistes i granotes han disputat un partit molt equilibrat, amb fases de domini i ocasions clares per ambdós equips. Àlex Granell s’ha estrenat com a realitzador a La Liga amb un autèntic golàs marca de la casa, però Morales ha igualat un quart d’hora després, posant fi a la ratxa de sis victòries consecutives del Girona a l’estadi.

Amb l’onze de gala i l’única novetat d’Aday pel sancionat Mojica, els primers minuts han estat el preludi del que acabarien veient els més d’11.000 aficionats aplegats a Montilivi: Aday i Maffeo han creat les primeres ocasions de perill durant el primer quart d’hora, de domini local, amb la resposta dels visitants Roger i Boateng, coincidint amb els seus millors minuts sobre la gespa. Bernardo, de cap, i Aday, amb un llançament de falta que ha anat al pal, han tingut les més clares del Girona a la primera meitat. Un primer temps en què els valencians també s’han topat amb la fusta just abans del descans, mitjançant un xut creat de Boateng.

A la represa la tònica ha estat molt similar, amb fases per ambdós equips, tot i que el Girona provava de crear accions a partir de la combinació, mentre el Levante les buscava jugant a l’espai. Justament quan millor semblava que estaven els visitants, el capità Granell ha controlat la pilota a la frontal per disparar amb l’esquerra i clavar-la a l’escaire. Esclat d’alegria del gironí, que obria la llauna i el seu compte particular a Primera Divisió (min. 54). En l’acció posterior, Stuani ha tingut el 2-0 després d’una gran recuperació de Maffeo, però el seu xut ha marxat per molt poc.

Amb el gol de Granell, el Levante ha fet una passa endavant, i ha trobat la recompensa: pilota a l’esquena de la defensa blanc-i-vermella per Morales, que retalla i bat Bono (min. 68). A partir d’aquí s’han vist poques ocasions, tot i que Bernardo podria haver donat la victòria al Girona si el seu cop de cap, ja al descompte, no l’hagués aturat Oier. Al final repartiment de punts per mantenir el repte d’Europa completament intacte. Queden vuit partits per aconseguir la proesa.