Skip to main content
CA

Refugiats en el futbol: Za’atari Social Project

El Girona FC participa en aquesta acció que impulsa LaLiga i que es desenvolupa en el segon camp de refugiats sirians més gran del món.

Dir que el futbol és més que un esport no és una obvietat. Per la seva globalitat és una gran eina per transmetre valors als més joves. Això és el que està fent Za’atari Social Project una iniciativa que impulsa LaLiga i en la que també participa el Girona FC. Aquesta acció té lloc a Za’atari, a Jordània, el segon camp de refugiats sirians més gran del món, que acull més de 80.000 dones, homes i nens.

En aquests cruels conflictes els joves sempre són un dels col·lectius més afectats. LaLiga ha volgut portar-los esperança amb forma de futbol. D’aquesta manera, prop de 500 nens i nenes seran els protagonistes de Laliga Santander, LaLiga 1 | 2 | 3 i la Lliga Iberdrola. Perquè avui diumenge comença a Za’atari una competició homònima amb entrenadors, entrenadores i àrbitres als que han format Javier García i Izzat Gandali Habbat, dos tècnics de LaLiga que porten 10 mesos convivint al costat de grans i petits, dones i homes, per sembrar la llavor del futbol i els seus valors en el desert jordà de Wadi Rum.

El Girona FC, present

Des d’avui, cadascun dels districtes del camp de refugiats quedarà agermanat per sempre amb els clubs de Laliga Santander, LaLiga 1 | 2 | 3 i la Lliga Iberdrola. Els nens de cada districte vestiran durant les properes 20 jornades setmanals les samarretes dels seus ídols, que ha donat cada club, entre ells el Girona FC. Així els colors blanc-i-vermells i tots els colors de LaLiga lluiran en un projecte il·lusionant que té com objectiu principal ajudar a aquesta mainada a ser més feliços, a millorar la seva qualitat de vida de forma permanent, utilitzant el futbol com a eina educativa i de transmissió de valors.