Skip to main content
CA

Mascota

Image

LA SISA: LA MASCOTA DEL CLUB!

Donem la benvinguda a un nou membre de la família blanc-i-vermella: la SISA!

La SISA és una mosca, viu a Mosquilivi, i a partir d’ara es passejarà per l’estadi animant al Girona, jugant amb els espectadors i emprenyant a aquells que no animin a l’equip.

La mosca està íntimament lligada amb la història de la ciutat de Girona i a la llegenda de Sant Narcís. Representa la defensa de la ciutat i l’esperança que, fins i tot després de perdre una batalla, es pot guanyar la guerra. Amb la seva figura queden molt ben representats els valors de la lluita, la humilitat, la perseverança i el treball en equip, característiques pròpies del Girona FC.

Segons les cròniques medievals, l’any 1286, mentre Girona era assetjada per les tropes franceses, un grup de soldats va entrar a l’església de Sant Feliu amb la intenció de profanar la tomba del bisbe. En fer-ho, del seu cos van sortir unes grans mosques que van atacar els soldats francesos i els seus cavalls, provocant moltíssimes morts i fent-los fugir de la ciutat. La mosca de Sant Narcís representa aquesta defensa de la ciutat i l’esperit de lluita, encara que sembli tot perdut.

ESCOLLIDA PELS SOCIS

El Club va iniciar un procés per triar la seva nova mascota on els Socis tenien la darrera paraula. En primer lloc es va realitzar una consulta per triar quin animal representaria la mascota.

La mosca va ser la clara guanyadora amb més d’un 55% dels vots, els socis del club van decidir que aquesta representava millor el club i la ciutat que les aspirants, també personatges femenins, la ‘lleona’ i la ‘cocollona’. Ara tocava posar-li un nom i els socis van tenir la oportunitat de proposar-ne. La proposta majoritària va ser el nom de SISA, diminutiu de “Narcisa” i per tant aquest és el nom amb el que la bategem.

La SISA representarà a la perfecció els valors i sentiments del club i la ciutat, serà un aficionat més que defensarà el nostre fortí i ens portarà al camí de la victòria!

Image