CA

Una derrota molt digna (0-2)

El Girona, amb un home menys des del minut 52, planta cara al totpoderós Barça amb un partit valent i molt complet

El Girona ha caigut amb molta dignitat davant el Barça a Montilivi, en la segona edició del derbi català a Primera Divisió. Ple absolut a les graderies i els més habituals a la gespa, amb l’excepció del lesionat Borja García, per enfrontar-se al totpoderós Barça, també amb totes les seves estrelles. Valverde era conscient que el partit no seria gens fàcil i, en això, ha encertat de ple.

I és que, tot i el gol matiner de Semedo (0-1, min. 9), els gironins han realitzat un partit molt complet. Amb intensitat i una gran feina pressionant la sortida de pilota del Barça, els d’Eusebio han gaudit de nombroses arribades a l’àrea i unes quantes ocasions clares que podrien haver canviat el signe del partit. Alcalá ha tingut l’empat de cap al quart d’hora, però la pilota ha sortit per sobre el travesser. Ter Stegen, al 30', ha estat providencial evitant que una rematada de Bernardo entrés. Però, sens dubte, les dues ocasions més clares han arribat de forma conscutiva i just abans del descans: xut de Stuani que Ter Stegen atura amb el peu i Pere Pons, que recull el rebuig, no aconsegueix marcar perquè apareix Piqué i la rebutja des de la mateixa línia de gol. El vigent i actual campió de Lliga patia davant un Girona d'allò més valent.

Però a pocs minuts de la represa una decisió molt rigorosa de l'àrbitre ha canviat el signe del partit: Bernardo ha estat expulsat per doble targeta groga al minut 52, deixant els d'Eusebio amb un menys amb tota la segona part per davant. L'expulsió ha esperonat els blanc-i-vermells, que han tret tot el seu esperit competitiu i a punt han estat de fer l'1-1, però Ter Stegen i Busquets han tornat a ser providencials. Amb el pas dels minuts, la inferioritat numèrica pesava com una llosa i Messi, en un contracop, ha sentenciat el partit amb el 0-2. De fet, la renta podria haver estat més alta si no hagués estat per Bono, que ha evitat el 0-3 en diverses rematades.

L'equip ha realitzat un esforç titànic que, a nivell de marcador, no ha tingut cap benefici. Però les grans sensacions mostrades han de servir de motivació per aixecar-se anímicament i trencar, d'una vegada per totes, la ratxa negativa a la Lliga. Tocarà fer-ho la setmana vinent a Eibar, en el sempre difícil estadi d'Ipurúa. Abans, però, s'intentarà una gesta històrica davant el Madrid a la Copa. La possible remuntada, aquest mateix dijous i a Montilivi.