Primera derrota a Montilivi (0-2)

La falta d’encert i l’efectivitat de l’Elche condemnen un Girona dominador

El Girona ha caigut per primera vegada aquesta temporada a casa. Els d’Unzué han estat superiors a l’Elche, han dominat gairebé de principi a fi i han comptat amb moltes ocasions i incomptables arribades a la porteria defensada per Edgar Badia. Però la falta d’encert de cara porta i l’efectivitat dels il·licitans han estat clau perquè el partit acabés amb 0-2. Un marcador que, de ben segur, no reflecteix el que s’ha vist sobre la gespa. Però el futbol, aquestes coses, ja les té.

Tot i el domini, el cert és que els blanc-i-vermells han entrat malament al partit: corria el minut 5 quan Iván Sánchez feia el 0-1 amb un fort xut des de la frontal, que amb l’ajuda del pal ha superat la bona estirada de Juan Carlos. Un gol matiner que ha sorprès tothom i que ha obligat l’equip a despertar-se. I vaja si ho ha fet durant un primer temps de domini i amb arribades molt clares, com una falta directa de Gallar o una rematada molt franca de Gumbau després d’una bona jugada de Gual per l’esquerra. Però la manca de punteria i l'actuació d’Edgar Badia sota pals han mantingut el marcador de 0-1.

La pel·lícula ha estat semblant durant el segon temps, amb el Girona jugant a camp contrari, empenyent l’Elche dins la seva pròpia àrea, i buscant l’empat per dalt, per baix o des de la frontal. El gol que anivellés el marcador semblava cantat, però no hi ha hagut manera. La més clara de totes l’ha tingut Stuani, que ha connectat amb el cap una gran centrada del debutant Brian Oliván, però la pilota l'ha escupit el travesser quan Montilivi ja celebrava el gol. També ho han provat de lluny Gallar i Aday, frustrats davant les meritòries intervencions d’Edgar Badia, que ha mantingut en peu el seu equip.

I ja se sap que quan perdones ho acabes pagant... a la sortida d'ún córner ha arribat el 0-2 de l'Elche, en la que ha estat, pràcticament, la seva única ocasió. Un segon gol que, tot i ser al minut 70, ha enfonsat la moral dels gironins, que ja no han estat capaços de sobreposar-se a una derrota que ja feia minuts que es gestava, com si estigués escrita en algun lloc.

Ara toca aixecar-se i anar a sumar de nou els tres punts al camp de l’Oviedo. Serà diumenge vinent, 20 d’octubre, a partir de les 18h.