Skip to main content
CA

El partit contra l’Espanyol ajudarà a donar visibilitat a les persones amb autisme

El proper dia 2 d’Abril és el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme i des del Girona FC volem realitzar algunes accions per a conèixer i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme, perquè puguin portar una vida plena i gratificant com qualsevol altre membre de la societat.

El Girona FC i Gosbi estan participant en diverses accions relacionades amb persones autistes a través de la Canya, la gossa oficial del Girona, que visita regularment centres, residències o escoles on es desenvolupen diverses activitats destinades a persones amb espectre autista. 

Com podem veure en el vídeo realitzat a Mas Casadevall, on porten treballant més de 15 anys amb la teràpia amb gossos, els residents gaudeixen de la visita de la Canya, acompanyada del seu tècnic, l’Albert Marquès, que comenta que la visita “els fa sentir a gust, capaços, milloren el seu nivell d’autoestima, estan atents i motivats durant la sessió”.

Més enllà d’aquestes activitats, el Club lluirà un braçalet especial per al partit contra l’Espanyol del dissabte dia 1, que estarà decorat amb les peces puzle símbol del Trastorns de l’Espectre Autista, representant la inclusió social i la diversitat d’unes peces que encaixen entre elles. 

Tanmateix, qui acompanyarà a la Canya en la seva presentació a la gespa de Montilivi serà en Pablo, i també en aquest partit els afortunats que podran fer-se una foto amb els jugadors titulars del partit seran també persones amb autisme de la Fundació Autisme Mas Casadevall, Fundació TEA Alt Empordà i de l’Escola d’Educació Especial Font de l’Abella.