CA

En marxa el procés consultiu per renovar l’escut del Club

Els Socis poden donar la seva opinió a través del web escut.gironafc.cat i la App oficial fins al dia 15 de juliol.

En marxa el procés consultiu digital per renovar l’escut del Club. Fins al dia 15 de juliol els Socis, exclusivament, podran donar la seva opinió accedint al web escut.gironafc.cat o a l’App oficial del Girona.

Aquesta consulta té lloc coincidint amb la celebració del 90è aniversari i per primera vegada en la història del Club els Socis podran participar en el disseny del nou escut. L’objectiu de l’actualització del nostre emblema és reforçar-ne la identitat preservant l’essència blanc-i-vermella i ressaltar la paraula GIRONA.

90è aniversari

Aquest any que celebrem el 90è aniversari del Girona i és un moment immillorable per mirar al passat, reflexionar sobre el present i construir el futur i pocs elements més identificatius que l’escut que vincula aficionats i jugadors amb l’entitat. Futbolistes i seguidors fent un petó o assenyalant l’escut quan es celebra un gol ha esdevingut ja una imatge icònica que demostra la potència d’aquest símbol.

Informació històrica a l’abast del Soci

El Club ha posat a disposició dels Socis tota la informació històrica dels diferents escuts que s'han utilitzat en aquests 90 anys i de l'origen dels elements que el componen, que ha estat preparat amb la col·laboració de l’escriptor i membre del consell assessor Josep Maria Fonalleras. Aquesta informació es trobarà al web escut.gironafc.cat

La consulta als Socis

Els Socis del Girona FC participaran a una consulta digital, que serà un viatge a través dels elements que conformen l’escut actual del Club, els quals hauran de valorar i ordenar. També podran donar la seva opinió sobre l’escut actual i indicar el que volen que el club tingui en compte a l’hora de dissenyar el nou escut.

El club analitzarà les respostes dels Socis i les tindrà en compte per a dissenyar el futur escut del Club.

Renovar per reforçar la identitat

Un dels principals objectius d’aquesta renovació és reforçar la identitat del Club sense perdre en cap moment l’essència i els colors blanc-i-vermells així com els elements que la defineixen. L’actualització ens ajudaria a que l’escut del Girona sigui fàcilment reconeixible en tots els formats en els que s’aplica, fent la nostra insígnia encara més icònica.

Punt destacat d’aquesta essència és el territori que ens acull. En l’actual disseny de l’escut la paraula Girona no es mostra amb prou força i segons com es llegeix amb dificultat. Ens agradaria doncs que la paraula que ens defineix com a ciutat i província  -GIRONA- incrementés la seva presència.

Per primera vegada s’escoltarà la veu del Soci per renovar l’escut

Som coneixedors del pes simbòlic que té l’escut i qualsevol modificació que pateixi. En cap moment de la història del Club s’ha demanat el parer del Soci, tampoc en l’últim canvi significatiu que va tenir lloc coincidint amb el 75è. aniversari de la fundació del Girona FC, el 2005, quan es va apostar majoritàriament pel vermell enlloc del color blanc predominant fins aleshores.

Aquesta vegada, els Socis a través d'un procés consultiu digital, que tindrà lloc a partir d’avui 1 de juliol fins al dia 15 del mateix mes, seran part de l’actualització de la nostra insígnia i la renovació de l’escut es dissenyarà seguint els seus comentaris.

El nou escut s’estrenarà a la samarreta de la temporada 2022/2023. Fidels doncs, a una frase del nostre himne: “Millor si som molts més, tots junts ho podem fer”.

Col·loqui “La nostra història, el nostre escut”

Avui també s’inaugura l’exposició del 90 aniversari blanc-i-vermell a l’Espai Santa Caterina, alhora que a les 20h. té lloc el primer dels cinc col·loquis (Auditori Josep Irla) que es celebraran durant el juliol. Amb el títol de “La nostra història, el nostre escut” i presentat pel periodista Albert Bassas, hi participaran Joaquim Nadal, Josep M. Fonalleras i Jordi Grau. Totes aquestes trobades es podran seguir per streaming a traves del canal de youtube del Girona i també del seu twitter oficial.