CA

Nit màgica a Montjuïc

El Girona s'imposa amb molta personalitat al Barça i lidera en solitari la Primera Divisió després d'una nova gesta històrica

Victòria històrica del Girona a l'Estadi Olímpic Lluís Companys! Els homes de Míchel Sánchez han dominat a tot un Barça amb personalitat i han estat superiors en molts moments del partit sent fidels al seu estil. Tres punts que valen encara més per com s'han aconseguit, i que ens tornen a situar líders en solitari de Primera Divisió, dos per sobre dels madridistes i fins a set ja dels homes de Xavi Hernández. Amb valentia per competir d'igual a igual un matx d'altíssima exigència en un escenari tan complicat que només hi havia pogut puntuar el Real Madrid aquest curs.

Els homes de Míchel s'han avançat molt d'hora al marcador. La connexió ucraïnesa ha funcionat a la perfecció per guanyar l'esquena dels blaugranes en una transició ràpida, i Dovbik ha rematat al segon pal una centrada exquisida de Tsygankov. Els locals han reaccionat amb el 0-1 i han disposat dels seus minuts més perillosos. Lewandowski ha igualat el marcador poc després a la sortida d'un córner, però l'equip ha resistit a través de l'esforç col·lectiu i amb els pas dels minuts s'ha anat fent gran fins a acabar el primer temps instal·lat a camp contrari.

Miguel ha tingut les millors ocasions, apareixent des del darrere i fent-se indetectable per a la defensa. El madrileny ha provat primer a Iñaki Peña amb un xut creuat que ha desviat amb la punta dels dits el porter, i poc després ha rematat creuat sol dins l'àrea, però la pilota ha marxat fregant el pal. A la tercera ha estat la bona, i ha engaltat un autèntic xutàs des de la frontal que ha perforat la xarxa.

Els gironins han estat sòlids com a grup en els moments que ha tocat patir per impedir-li al Barça que els seus atacs fructifiquessin, i Gazzaniga segur per blocar alguns dels intents dels locals des de fora l'àrea a la represa. Als de Míchel no els ha tremolat el pols per treure la pilota jugada des del darrere i pressionar alt, i han aconseguit generar moltes ocasions de gol tot i l'entitat del rival que tenia davant. Amb el marcador a favor i el partit obert, també han sabut gestionar l'avantatge amb llargues possessions que han donat pausa a un matx frenètic.

Els canvis de Míchel han fet efecte i, a falta de deu minuts pel final, Valery ha recollit una pilota pentinada per Stuani, ha superat el seu oponent i ha definit amb qualitat davant Iñaki Peña ajustant-la al pal. A partir d'aquí, minuts finals de bogeria amb el Barça buscant reenganxar-se a la desesperada i el Girona aprofitant els espais a l'esquena. Gündogan ha aconseguit retallar distàncies a l'afegit i ha multiplicat la tensió, però en l'última jugada del partit ha aparegut qui sinó que Christian Stuani per sentenciar i tancar una golejada històrica davant el Barça.

Seguim somiant amb un equip que demostra que no té sostre i que vol continuar fent història. Avui, una nova gesta per recordar que ens situa primers amb 41 punts després de quinze jornades, i davant el vigent campió de lliga a la muntanya màgica de Montjuïc.