NOTICIES

City Football Group anuncia una inversió estratègica de 500 milions de dòlars per part de Silver Lake

El grup al qual pertany el Girona FC ha tancat un acord  amb el fons d’inversió tecnològic nord-americà

Tornar

27/11/2019 13:33

City Football Group (CFG), l’operador i propietari privat de clubs de futbol més gran del món, ha anunciat avui que Silver Lake, líder mundial en inversions tecnològiques, ha signat un acord definitiu per fer una inversió en accions de 500 milions de dòlars, equivalent a una mica més del 10 % del valor de l'empresa després de la inversió. La transacció estima que el valor de City Football Group serà de 4.800 milions de dòlars després de la inversió.

CFG és propietari de clubs de futbol i negocis relacionats, com ara el Manchester City FC, campió de la Premier League, el New York City FC, el Melbourne City FC, el Yokohama F. Marinos del Japó, el Club Atlético Torque d’Uruguai, el Girona FC d’Espanya i el Sichuan Jiuniu FC de la Xina. L'empresa té més de 2.000 empleats en 12 ubicacions a tot el món i gestiona més de 1.500 jugadors que juguen més de 2.500 partits a l’any, proporcionant una plataforma comercial global i única als seus sponsors i socis comercials

City Football Group utilitzarà els fons d’aquesta inversió per finançar oportunitats de creixement internacional i per seguir desenvolupant els seus actius d'infraestructura i tecnologia.

Cap dels accionistes actuals de CFG ven accions com a resultat d'aquesta transacció . Abu Dhabi United Group, l’instrument d'inversió propietat de sa altesa el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan, segueix sent l’accionista principal de CFG (aproximadament amb el 77 %). A més, el  consorci d’inversors institucionals xinesos, liderat per China Media Capital (CMC Inc conglomerat líder en la indústria dels mitjans i l’entreteniment de la Xina) segueix mantenint aproximadament el 12 % de les accions del CFG.

De conformitat amb l'acord, el Consell del holding City Football Group augmentarà de vuit a nou membres. Egon Durban, soci gerent i director executiu de Silver Lake, representarà Silver Lake com el novè membre del Consell de CFG.

En parlar de la notícia, Khaldoon Al Mubarak, president de City Football Group, va declarar: «Silver Lake és un líder mundial en inversions tecnològiques i estem encantats tant pel reconeixement que suposa la seva inversió en CFG com per les oportunitats de continuar creixent que ens aporta aquesta aliança. Nosaltres i Silver Lake creiem fermament en les oportunitats que representa la convergència d’entreteniment, esports i tecnologia, i la consegüent capacitat del CFG de generar creixement a llarg termini i noves fonts d’ingressos a escala mundial.»

També va afegir: «Valorem l'oportunitat de treballar amb Egon i l'equip de Silver Lake i la seva xarxa per contribuir al creixement global i l’eixamplament de les bases de seguidors de clubs de CFG i el desenvolupament del nostre negoci en general.»

La transacció està subjecta a les condicions de tancament habituals, inclosa l'aprovació de les autoritats en alguns territoris.

Sobre City Football Group

Fundat el maig de 2013, City Football Group és l’operador i el propietari privat de clubs de futbol més gran del món, amb la proprietat total o parcial de set clubs de futbol a ciutats de tot el món: el Manchester City FC, campió de la Premier League, al Regne Unit; el New York City FC als EUA; el Melbourne City FC a Austràlia; el Yokohama F. Marinos al Japó; el Club Atlético Torque a Uruguai; el Girona Futbol Club a Espanya i el Sichuan Jiuniu FC a la Xina. Amb dotze oficines a tot el món, CFG també inverteix en altres empreses i projectes relacionats amb el futbol i actua com una plataforma comercial global per als seus sponsors i socis comercials, mentre compleix la seva visió d’utilitzar el futbol per al bé social a escala local i global a través de les organitzacions benèfiques dels seus clubs, les fundacions i altres iniciatives de RSC.

Abans de la inversió de Silver Lake, CFG era propietat d'Abu Dhabi United Group (ADUG) (aproximadament el 87 %) i el consorci China Media Capital (CMC) (aproximadament el 13 %). Fins al desembre de 2015, City Football Group va ser propietat exclusiva d'ADUG, una empresa privada d’inversions i desenvolupament que pertany a sa altesa el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan.

Sobre Silver Lake

Silver Lake és líder mundial en inversions tecnològiques, amb més de 43.000 milions de dòlars en actius combinats en gestió i capital compromès i un equip d’aproximadament 100 professionals d’inversió i creació de valor ubicats a Silicon Valley, Nova York, Londres i Hong Kong. La cartera d'inversions de Silver Lake genera conjuntament més de 210.000 milions de dòlars d'ingressos anuals i dona feina a 370.000 persones a tot el món. Per obtenir més informació sobre Silver Lake i la seva cartera, visiteu www.silverlake.com.

Sobre CMC Inc.

CMC Inc. és un conglomerat líder en la indústria dels mitjans i l’entreteniment, fundat i dirigit per Ruigang Li. Amb seu a la Xina continental i Hong Kong, CMC Inc. és conegut per ser un important proveïdor de continguts de la millor qualitat de diversos gèneres, entre ells, cinema, sèries, espectacles de varietats, jocs, mitjans de comunicació financers, vídeos curts, moda i estil de vida, concerts, teatre, esdeveniments d'entreteniment en directe, esports, música i un ampli ventall d’empreses relacionades amb els continguts, com ara representació d’artistes i esports, cinemes, parcs temàtics i complexos recreatius urbans.

Agenda primer equip

13 AGO

19:30 Estadio Municipal de Montilivi

Partit

Jornada43 Girona FC - UD Almería

16 AGO

19:00 Estadio de los Juegos Mediterráneos

Partit

Jornada44 UD Almería - Girona FC

Veure agenda