CRÒNICA - El Girona inicia la recta final d'onze partits amb un empat a Las Palmas

Els de Pep Lluís Martí han tingut opcions de gol però les bones actuacions del porter canari ho han impedit.

Després de jugar-se a Montilivi el Girona-Albacete el passat 7 de març ningú podia imaginar que un virus aturaria el món i amb ell el futbol i que no gaudiríem dels nostres clubs fins pràcticament tres mesos després. Però el futbol ha tornat i el Girona enfila una apassionant recta final d’onze partits amb el tret de sortida avui a Las Palmas, on els de Pep Lluís Martí s’han emportat un empat.

La possessió de la pilota en la primera part ha estat lleugerament favorable al Girona (52% / 48%) la qual cosa és un bon retrat dels primers quaranta-cinc minuts. Els gironins han buscat més la porteria rival però sense ocasions molt clares. En aquesta primera part els blanc-i-vermells han rematat dues vegades entre els tres pals; Gumbau, en un xut de falta i Diamanka, després d’una excel·lent passada de Borja García. En els dos casos l’esfèrica ha esta aturada per Josep Martínez. Els locals només han generat cert perill en una ocasió quan Rubén Castro ha intentat un xut a boca de canó però Ignasi Miquel ho ha evitat, allunyant la pilota.

A la segona part ha estat Las Palmas qui ha portat una mica més la iniciativa, dins la igualtat general del partit. Els de Pepe Mel han fet un pas endavant i han encarat més la porteria defensada per Asier Riesgo. Malgrat això el Girona els ha superat en ocasions de perill. La més clara de totes ha estat de Juanpe que ha rematat un corner i la pilota ha fregat el pal. També Gumbau ha posat en problemes al porter canari quan ha llançat una falta llunyana en paràbola i Martínez, avançat, ha patit per neutralitzar el xut. La tercera ocasió dels blanc-i-vermells s’ha generat quan Soriano, que ha sortit en aquests segons quaranta-cinc minuts, ha enviat una pilota a Stuani que Mantovani, in extremis, ha tret dels peus del davanter uruguaià quan aquest es disposava a rematar. D’altre banda en aquesta segona part s’han produït dos moments destacables; per una banda el retorn de Valery a la competició després de superar una llarga lesió de genoll i el debut en el futbol professional de Ibrahima Kebé. El migcampista de Mali milita en el Girona B.

El proper partit del Girona tindrà lloc aquest dimarts en el seu retorn a Montilivi. Serà a les 21:45h. contra el Racing de Santander.