El Girona fa història i es classifica per a 1/4 de la Copa

Els d’Eusebio han empatat (3-3) al Wanda amb gols de Valery, Stuani i el decisiu de Doumbia

Un gol de Doumbia en el minut 88 ha servit al Girona per superar l’eliminatòria de 1/8 i aconseguir el passi a quarts per primer cop en la història del club. Sense dubte, el 16 de gener de 2019 quedarà marcat en vermell en l’afició blanc-i-vermella que gaudirà d’una eliminatòria inèdita en la competició de Copa. Els gironins, que s’han posat per davant en el marcador poc després de començar la segona part, han vist com els remuntaven el partit però han fet l’empat a poc per al final.

El partit s’ha posat coll amunt per als d’Eusebio. En el 12 de la primera meitat, emmig del domini local, Kalinic ha popsat els de Simeone amb avantatge en el marcador. Al Girona li costava trenar jugades, perdia pilotes, fruit de la pressió madrilenya sobre la sortida de pilota dels gironins. Però poc a poc el Girona ha anat tenint més possessió i en el minut 37, una centrada de Porro l’ha rematat a gol el jove Valery que s’estrenava com a golejador amb el primer equip.

Després del pas pels vestidors, la imatge del Girona ha estat una altra. Els costava menys sortir de la pressió del rival i aconseguia combinar. En una jugada a pilota parada servida per Aleix Garcia, Stuani feia pujar el segon gol i feia embogir la parròquia gironina. Amb l’avantatge el Girona ha passat a defensar-se. L’Atlético feia sortir Griezmann i Eusebio donava entrada primer a Doumbia i després a Borja. L’allau atacant del conjunt local era impressionant i Correa en el 66 igualava el marcador. A 6 per als 90 Griezmann posava l’Atlético per davant amb una canonada que ha sorprès Iraizoz. Quan tot semblava fet, Porro ha posat una pilota a l’àrea, Borja l’ha rematat a porteria i Doumbia l’ha desviat a gol fent el tercer. Un gol que ha valgut una històrica classificació per a quarts de final de la Copa.