NOTICIES

El Girona FC obre una consulta entre els socis per escollir una nova mascota

Els participants hauran de triar entre tres candidats: La Mosca, La Lleona i La Cocollona

Tornar

30/03/2020 11:02

El Girona FC posa en marxa avui una consulta entre els seus més de 10.000 socis per escollir la nova mascota del club. El procés de votació es realitzarà a través del següent enllaç de la web del Girona, d’accés exclusiu per a socis: https://socis.gironafc.cat/mascota/

En aquest apartat, els socis trobaran una presentació de cada una de les candidatures, amb una breu història de la seva relació amb la ciutat i els valors que la relacionen amb el club, a més d’un arxiu fotogràfic de la seva presència en diversos indrets de la ciutat.

El procés de votació, que comença avui, escollirà el personatge que es convertirà en la mascota del Girona FC. Amb aquesta acció, el Girona FC vol fer partícip als seus socis d'un moment històric donant-los l'oportunitat de ser protagonistes en una decisió molt important.

Els participants en la consulta hauran de triar entre tres opcions, totes relacionades amb la ciutat de Girona. Es tracta de la Mosca, la Lleona i la Cocollona.

La Mosca

Les mosques estan íntimament lligades amb la història de Girona. Segons les cròniques medievals, el setembre de 1286, quan l'exercit francès assetjava Girona i un grup de soldats va intentar profanar la tomba de Sant Narcís, del cos del Sant van començar a sortir unes mosques gegants que es varen posar a picar furiosament tant els soldats francesos com els seus cavalls, obligant-los a fugir. El mateix succeiria al segle XVII en dues incursions de les tropes franceses en el seu intent d’assaltar la ciutat. La mosca de Sant Narcís representa aquesta defensa de la ciutat i l’esperança que, fins i tot, després de perdre una batalla es pot guanyar la guerra.

La Lleona

Als peus de l’Església de Sant Feliu hi trobem, enfilada en una columna, la popular Lleona de Girona. La lleona és la protagonista d’una de les llegendes més conegudes i explicades pels gironins. És una manera fàcil d'expressar la voluntat de tornar a la ciutat, quedar-s'hi per sempre o d'aconseguir la ciutadania. La història narra que aquell qui besa el cul de la lleona tindrà bona sort durant la seva estada a la ciutat. La nostra Lleona representa l’astúcia, l’energia i vitalitat d’una ciutat que enamora a tots aquells que hi viuen o que la visiten i que en desitgen tornar.

La Cocollona

Diu la llegenda que a la banda esquerra de l'Onyar, pel barri del Mercadal, hi havia un convent de monges poc devotes. Una d’elles, que no volia seguir les altres germanes, va ser empresonada en una cel·la subterrània, molt a prop d’on ara té sortida al riu la sèquia Monar. Quan va morir es va convertir en una mena de cocodril amb unes precioses ales de papallona i hi ha qui diu haver-la vist nedant per les aigües del riu Onyar, pels voltants del lloc on havia estat tancada, més o menys entre els actuals ponts de Pedra i de les Peixateries Velles. Aquesta Cocollona identifica l’agressivitat i la passió del cocodril amb el respecte i bondat de la papallona , que representen l’actitud que els jugadors blanc-i-vermells tenen al terreny de joc.