NOTICIES

El Girona FC va tancar la temporada 19/20 amb  equilibri pressupostari  

Tornar

18/12/2020 18:42

El Girona FC va tancar la temporada passada mantenint l’equilibri pressupostari tot i els problemes i afectacions provocades a l’economia del Club per la Covid-19. El Club va registrar uns ingressos totals de 25,8 milions d’euros (un 55% inferiors a la temporada anterior, amb l’equip a Primera divisió). Un descens provocat majoritàriament per la reducció dels drets televisius, per la caiguda dels ingressos dels dies de partit (preus dels abonaments, entrades i hospitalitat corporativa) i dels ingressos comercials. A més, a causa de la pandèmia aquest capítol també s’ha vist afectat (es va retornar la part proporcional dels abonaments per no poder assistir a Montilivi), s'ha reduït la venda d’entrades  en el tram decisiu de la temporada i en el playoff. Els traspassos de jugadors van permetre mantenir l’equilibri pressupostari.

A causa de la pandèmia, el Club va acordar una rebaixa salarial tant de jugadors, cos tècnic com de directius i la va fer extensiva als treballadors, que la van secundar, voluntàriament, en un 90%.  

La Junta General d’accionistes ha aprovat avui els comptes anuals corresponents a la temporada 2019-2020, així com el pressupost previst per a l’actual campanya. El pressupost per a l’exercici 2020-21 preveu inicialment un resultat negatiu de prop de 8 milions d’euros, motivat per la caiguda dels ingressos que se situaran en els 11,3 milions d’euros. La davallada dels ingressos  respecte a la temporada anterior (14, 5 menys) està motivada principalment per la desaparició de l’ajuda al descens (10,4 milions) i també pel fet de no tenir assegurat poder acollir públic a l’estadi. El Club, segons les indicacions de LaLiga, només ha pressupostat el 55% dels ingressos de dies de partit i ha cobrat només la meitat del carnet als abonats. Aquesta quantitat es retornarà en cas que els abonats no puguin gaudir dels partits a Montilivi. 

Per adequar les despeses al nou escenari d’ingressos, el club ha posat en marxa un pla de reducció de la despesa de forma profunda sense renunciar a mantenir aspectes cabdals com la potenciació del futbol base, la residència Les Hortes i les instal·lacions d’entrenament a La Vinya. Un dels efectes més visibles del pla és la retallada salarial que ha viscut l’entitat. El curs passat, les despeses van pujar a 35,9 milions. Enguany s’ha vist obligat a ajustar aquest capítol, que ha disminuït en 12,1 milions, fins als 23,8 milions.    

Els prop de 8 milions que faltaran per quadrar els comptes podrien ser menys en cas que arribin noves entrades d’ingressos fruit d’acords de patrocini i comercials que es troben en fase de negociació o traspassos de jugadors, sempre abans del 30 de juny. 

Agenda primer equip

23 GEN

18:15 Estadio Municipal de Montilivi

Partit

Jornada22 Girona FC - RCD Espanyol de Barcelona

Veure agenda