La victòria s’escapa en l’últim sospir (0-0)

El Girona falla un penal al minut 95 i no pot sumar els tres punts davant un Alcorcón defensivament molt ben ordenat

No ha pogut ser. Juan Carlos Moreno no ha pogut estrenar-se amb victòria al capdavant de la banqueta del Girona. Un triomf que ha estat molt i molt a prop, perquè l'àrbitre ha assenyalat penal sobre Borja García en el darrer minut del temps de descompte. Montilivi esclatava davant la pena màxima, una oportunitat immillorable per sumar els tres punts després d'un partit trabat.

Montilivi, de fet, estava conveçut que la victòria es quedaria a casa. Perquè l'executor no era altre que Cristhian Stuani. El del rècord històric de penals consecutius transformats a Primera Divisió. El futbolista que, ja a Segona, ha seguit ampliant els seus registres com gran especialista des dels 11 metres. L'infalible. Però un dia o altre havia de passar... i avui ha estat el dia en què Stuani s'ha topat amb el pal esquerra de la porteria de l'Alcorcón abans de veure com s'escapava el rebuig i els tres punts per al seu equip.

Un triomf que ha merescut el Girona, que ha saltat a la gespa amb aquell punt extra de motivació que acosutma a aportar un canvi a la banqueta. Els gironins han portat la iniciativa, especialment al primer temps, davant un Alcorcón molt ben ordenat. Certament, al Girona li ha costat generar ocasions clares davant l'entramat defensiu dels madrilenys, que han cedit la pilota als locals i s'han dedicat a mantenir-se junts.

Borja García i Mojica han estat els dos fars del Girona davant la manca d'espais. El madrileny i el colombià han protagonitzat, amb dues bones combinacions, les dues ocasions més clares del Girona, ambdues amb el mateix destinatari: Stuani. Però l'uruguaià no ha pogut fer l'1-0 de cap, ni després de rebre la passada de la mort de Mojica, perquè el porter Dani Jiménez ha sortit molt ràpid per tapar-li la porteria.

La dinàmica ha estat semblant a la segona meitat, tot i que amb el pas dels minuts el domini local s'ha anat diluint. De fet, les dues úniques ocasions clares han estat una falta directa de Samu Saiz (min. 61), i una rematada de cap d'Alcalá que se n'ha anat fregant el travesser (min. 88). Fins que ha arribat el penal sobre Borja i el pal esquerre maleït de la porteria visitant, que ha evitat que Moreno pogués sumar els seus primers tres punts com a nou entrenador del Girona.