CA

El Girona FC ha presentat a la fira SoccerEx el projecte “Obrir Girona”

El Director General del Club, Ignasi Mas-Bagà, ha explicat en què consisteix la prova pilot que estudiarà el retorn del públic als estadis en un espai "covid-free".

L’impacte del Covid-19 ha marcat l’esport a nivell global i un dels punts més negatius ha estat la impossibilitat de que el públic accedeixi als estadis de futbol. Per aquesta raó la iniciativa “Obrir Girona” que es va presentar fa pocs dies i que té com objectiu garantir un espai covid-free en diferents àmbits, entre ells l’esportiu, està tenint una gran repercussió.

Aquest interès, no només estatal, sinó també global, s’ha demostrat avui a SoccerEx. Aquesta fira, una de les més prestigioses del món a nivell esportiu, ha acollit la presentació del projecte “Obrir Girona” per part del Director General del Girona FC, Ignasi Mas-Bagà. En una taula rodona online Mas-Bagà ha explicat en què consisteix la prova pilot que tindrà lloc a Montilivi i que estudiarà el retorn del públic als estadis en un espai "covid-free".

En que consisteix “Obrir Girona”

El projecte “Obrir Girona”, que es desenvoluparà entre la darrera setmana de febrer i el mes de març, s’ocuparà de validar i introduir en una innovadora aplicació de mòbil els certificats de les proves serològiques i les vacunacions (que tindran una duració de 6 mesos) o de fer les proves d’antígens a les pròpies farmàcies (amb validesa de 48 hores). Durant la prova pilot es portaran a terme un sèrie d’esdeveniments culturals, esportius, socials i comercials de primera magnitud, amb aforaments importants, però perfectament controlats sanitàriament. Per accedir a aquests esdeveniments, només caldrà mostrar la credencial digital personal. Els resultats del projecte “Obrir Girona” serviran de guia per obrir aquesta fórmula a la resta del país en els propers mesos.

L’AOKpass, la base del projecte, és al mateix temps una plataforma i una aplicació mòbil que utilitza la tecnologia blockchain. Permet als usuaris verificar de forma segura el seu estat de salut de cara a tercers, tot preservant la privadesa de les seves dades, que estan encriptades i no surten mai del propi dispositiu. Els certificats de salut o els resultats de les proves no es guarden en cap base de dades externa ni en cap sistema centralitzat.