Històrica conquesta de La Cerámica per ser líders de Primera

Els gols de Dovbyk i Eric Garcia permeten als blanc-i-vermells situar-se, per primera vegada en la seva història, com a primers classificats de la màxima categoria del futbol espanyol.

El 27 de setembre de 2023 quedarà marcat per sempre en la nostra historia. El Girona de Míchel ha aconseguit tombar el Villarreal a La Cerámica i situar-se com a líder en solitari de la Primera Divisió. Els groguets s’han avançat al marcador gràcies a una diana de Parejo des del punt de penal, però els blanc-i-vermells han capgirat l’electrònic amb els gols de Dovbyk i Eric.

La primera meitat ha estat marcada per la igualtat, tot i que les oportunitats més clares han estat pels locals. Morales i Baena han tingut dues clares ocasions, però cap dels dos ha estat encertat. Pel bàndol gironí, Dovbyk ha tingut una bona oportunitat, però la seva rematada ha sortit desviada. Al tram final d’acte, David López ha tapat amb encert una passada perillosa de Pedraza, i Gazzaniga un tir de Yeremy Pino.

La segona part ha començat de la pitjor manera possible pel Girona. Parejo ha transformat una pena màxima per avançar els locals al minut 49. Però la reacció gironina ha estat immillorable. Dovbyk ha aprofitat una centrada de Savinho per empatar el partit. I poc després, Eric Garcia ha fet l’1-2 aprofitant una gran centrada d’Aleix Garcia. D’aquí al final, els gironins han pogut ampliar distàncies en diverses oportunitats, però han acabat patint per finalment sumar els tres punts.

Triomf històric del Girona a La Cerámica per ser líder de Primera Divisió per primera vegada. I això no s’atura. Dissabte, el Real Madrid visita Montilivi en un duel espectacular.