Skip to main content
CA
Actes Socials

Projecte Girona FC Escoles ONZE IDEAL

"L"Onze Ideal". Aquest és el nom del projecte que impulsa el Girona i mestres d"escoles de la demarcació. La iniciativa té com objectiu treballar els valors relacionats amb l"esport tant per part del Club com dels centres educatius. Avui ha estat presentat a Montilivi en un acte que ha comptat amb la participació del president del Girona, Francesc Rebled, i els ensenyants que l"han elaborat: Cristóbal Sánchez, director de l"escola de Vila-roja; Lídia Díaz, mestra de l"escola Migdia i Joan Noguera, mestre de l"escola de Santa Eugènia. El màxim responsable blanc-i-vermell ha explicat que "per créixer en massa social hem de créixer des de la base i les escoles hi tenen un paper fonamental. Però volem anar més enllà i traslladar els valors de l"esport als més petits ja que són actituds completament extrapolables a la vida i als comportaments socials". Per la seva part, Cristóbal Sánchez també ha destacat que l"altre objectiu del projecte "és treballar la cohesió social perquè alumnes de realitats diverses es coneguin i comparteixin experiències".

"L"Onze Ideal" es durà a terme les dues setmanes anteriors als partits del Girona a Montilivi. En aquests quinze dies previs, dues escoles seran les protagonistes realitzant diverses activitats acadèmiques i esportives. Al llarg de la primera setmana i a classe, l"alumnat treballarà els valors omplint una fitxa on hi haurà un text amb una història d"una persona molt estimada per l"aficionat blanc-i-vermell; Effah Kingsford, conegut també com "Si us plau". Ell  té un perfil de seguidor amb els valors que volem transmetre. També en aquests primers set dies es disputarà un partit de futbol entre els alumnes de les dues escoles. En aquest matx hi seran presents dos jugadors del Girona que seran els "padrins" de l"esdeveniment. Posteriorment els futbolistes mantindran una xerrada amb la mainada en la que els explicaran les seves experiències en el món de l"esport i el futbol professional. A la segona setmana els nens i nenes visitaran l"estadi de Montilivi i finalment, el cap de setmana es convertiran en espectadors del partit del Girona i durant la mitja part, protagonitzaran un llançament de penals.

Foto: Poc abans de la presentació del projecte, alumnes de l"escola de Vila-roja s"han fotografiat amb els jugadors i cos tècnic del Girona.