Skip to main content
CA

Acord de col·laboració amb Open Arms

El primer equip lluirà el logotip de l’organització humanitària a la màniga de la samarreta de joc per donar visibilitat al projecte. L’ONG difondrà el seu programa educatiu conjuntament amb el de nutrició que el Club porta a les escoles gironines.

Des de setembre del 2015 fins març del 2023, Open Arms ha salvat més de 66.000 vides fidels al seu compromís de no deixar cap vida a la deriva i de lluitar cada dia per posar fora de perill a aquelles persones que fugen de la guerra, la pobresa i de la violència per mar terra i aire. I ho han fet gràcies a la ajuda de molta gent. El Girona FC també vol sumar-se a aquesta causa i posar el seu gra de sorra i amb aquesta voluntat ha signat un acord de col·laboració amb l’entitat catalana. 

El primer pas per donar visibilitat a aquest gran projecte humanitari serà que el primer equip llueixi el lopotip d’Open Arms a la màniga esquerra de la samarreta de joc, ja en el partit contra el Real Madrid del 25 d’abril a Montilivi i fins a final de temporada. Es calcula que impactarà a més de 6 milions de persones arreu del món.

Els aficionats que comprin o hagin adquirit ja la samarreta oficial del Girona d’aquesta temporada podran estampar el logotip d’Open Arms a la màniga pagant 5 euros. Els guanys aconseguits amb aquesta acció aniran destinats íntegrament a l’ONG.

Però més enllà de les seves missions humanitàries, Open Arms també té un programa d’educació on comparteix la seva experiència i els testimonis de les persones que pateixen. Aquest projecte, Educació Per a la Llibertat, té com a objectiu el foment de valors com la justícia, l’empatia, el respecte i la dignitat, a més del respecte per les persones, independentment de les seves creences, origen i opinions. El projecte busca conscienciar els més joves i que entre tots puguem construir un mon millor. Està dirigit a estudiants d'infantil, primària, secundària i batxillerat, formació professional i educació especial. 125.000 alumnes de 2.500 centres educatius d’arreu del món han participat en el projecte des de 2015. A partir de l’acord amb el Girona FC, Open Arms difondrà aquest programa conjuntament amb les xerrades sobre nutrició que el Club fa regularment a les escoles gironines. Els col·legis interessats en acollir una d'aquestes xerrades poden posar-se en contacte amb el Club al correu escoles@gironafc.cat

L’acord entre el Club i l’organització humanitària ha estat subscrit pel president del Girona FC, Delfí Geli, i el fundador i director d’Open Arms, Òscar Camps, en el decurs de la visita que es va celebrar recentment al vaixell Open Arms Uno i en que també va participar l’entrenador del primer equip Míchel Sánchez.

Per a Delfí Geli “és un orgull aquest acord de col·laboració amb Open Arms per la gran tasca humanitària que realitzen arreu i des del Girona volem ajudar-los amb el que faci falta, oferint-los la visibilitat que els hi pot donar un club de futbol com nosaltres”.

Òscar Camps ha destacat “un club tan representatiu com és el Girona, i a més a Primera divisió, es fixi amb nosaltres i ens cedeixi un dels seus braços per poder-hi posar el nostre emblema és molt important”. “Avui en dia el futbol mou moltíssima afició i és un mecanisme de transmissió de valors molt important. Molts dels nanos de la nostra societat es fixen, estan damunt del futbol i per nosaltres també és orgull poder-hi estar i poder fer coses, tenint el Girona com a aliat. Com a Open Arms intentarem estar a l’alçada i esperem poder fer moltíssimes coses, sobretot amb els nanos , que és el nostre objectiu principal”.

DONA ARA