PRÈVIA I Girona FC vs. CA Osasuna

L'equip navarrés arriba a Montilivi amb setze punts i en setena posició a la taula classificatòria.

Partit de vital importància aquest diumenge a Montilivi per tractar de redreçar la mala dinàmica de resultats i tornar a sumar de tres. Els gironins rebran a l'estadi un Osasuna que està fent un inici de curs excel·lent, i que amb setze punts ocupa actualment la setena posició a la classificació. Els navarresos van donar el tret de sortida guanyant quatre dels cinc primers duels, si bé també han passat una breu mala ratxa de tres derrotes i un empat, que van deixar enrere la darrera jornada guanyant a l'Espanyol (1-0). Fora de casa, això sí, tan sols han pogut vèncer en un dels quatre matxs que han disputat.

L'èxit d'Osasuna rau precisament en la consolidació del projecte. Jagoba Arrasate se'n va fer càrrec fa cinc temporades a Segona Divisió i aquell mateix any ja els va pujar com a líders. Des d'aleshores, tres temporades acabant en una situació còmoda a la taula classificatòria i optant en alguns moments fins i tot a cotes més altes. Aquest curs l'ha iniciat en la línia dels anteriors, sent un conjunt a més que li agrada proposar, però que al mateix temps busca incomodar el rival i és capaç d'adaptar-se als diferents contextos del partit, i que compta amb molt bons futbolistes a totes les línies. Sobretot al davant, on Chimy Ávila s'ha erigit màxim anotador amb tres dianes seguit per Kike García i Aimar amb dos i Budimir amb una. A més, compten amb una segona línia plena de talent i arribada amb Rubén García o l'ex del Villarreal Moi Gómez, al mateix temps que electricitat per les bandes a través de Moncaoyla o Abde.

Els precedents entre ambdós conjunts estan molt igualats, tant en el global com concretament a Montilivi. L'últim cop que tots dos es van creuar va ser l'any passat a la Copa del Rei, amb victòria dels de Míchel per 1 a 0 gràcies a un gol de Juncà, mentre que l'anterior precedent ja és del play-off de l'any 2016 que es van endur els navarresos. Enguany, això sí, serà el primer cop que Girona i Osasuna es vegin les cares a Primera Divisió.