Skip to main content
CA

Montilivi

Image

El dia 14 d'agost del 1970 es va inaugurar l'estadi de Montilivi, la nova perla de la ciutat. Era el segon camp què disposava el Girona, després que Vista Alegre hagués fet servei durant gairebé 50 anys. A començaments de la temporada 1967-68, la directiva va projectar la construcció d'un nou camp que, a més d'oferir quatre vegades més espai que l'estadi de Vista Alegre, seria patrimoni del club. El somni es va fer realitat i a l'estiu del 1970 el club va poder oferir als aficionats tres jornades consecutives de futbol d'elit: el 14 d'agost, partit inaugural entre el Girona i el FC Barcelona i el 15 i 16, la primera edició del trofeu Costa Brava amb aquestes semifinals: Borussia Neurnkirchen (Alemanya) - València CF i RCD Espanyol - San Lorenzo de Almagro (Argentina). 

El Girona FC – FC Barcelona va congregar 25.000 espectadors a Montilivi (ple absolut). Va guanyar el Barça 3-1. L'equip que van presentar els blaugranes va ser el següent: Reina, Rifé, Eladio, Gallego, Torres, Fusté, Reixach, Dueñas, Bustillo, Zabalza i Marcial. Vivolas va marcar el primer gol del Girona a Montilivi.

Catorze anys després de la inauguració, el Girona FC va perdre patrimoni amb la municipalització de Montilivi, una solució d'emergència aprovada durant una assemblea tumultuosa. Els deutes sacsejaven l'entitat i es corria un seriós risc que al club es produís un buit de poder. Jordi Geli deixaria la presidència i Joan Mis el succeiria. 

El passat 17 de setembre de 2018 el Ple de l’Ajuntament de Girona va acordar aprovar definitivament l’adjudicació de la concessió demanial de l’Estadi al Club per un període de 50 anys.

Al 2020, l’Estadi Montilivi celebra el seu 50º aniversari.