El Girona cau a Montilivi en un partit intens (0-1)

Els de Machín recuperen la seva millor versió però no poden superar el Betis en un partit en què els hi han anul·lat tres gols

El Girona ha caigut per 0-1 davant el Real Betis en un partit tens i vibrant a Montilivi. Els de Machín han tornat a recuperar la seva millor versió en un duel que es presentava trascendental per les places d’Europa League. Loren ha marcat l’únic gol del matx a la primera meitat, mentre que el Girona ha vist com n’hi anul·laven tres per fora de joc. Empesos pels més d’11.000 fidels que han acompanyat l’equip sota la pluja persistent que ha caigut durant els 90 minuts, l’equip ha mort de peu davant un Betis que es consolida en la cinquena posició.

Machín ha apostat pel mateix onze que va perdre a Anoeta, en una clara mostra de confiança del tècnic cap als homes que han portat el Girona a lluitar per Europa. Portu, murri com de costum, ha estat a punt d’obrir la llauna tot just al minut 5, al robar una pilota dins l’àrea i encarar el porter Giménez, que ha aturat el seu xut. Granell, al 12’, ho ha provat amb una falta llunyana que es dirigia amb potència a l’escaire, però altre cop Giménez ha estat providencial.

La resposta del Betis no s’ha fet esperar i Ramalho i Bernardo, primer, i Bono després, han avortat in extremis dues ocasions molt clares dels visitants. Ambudes havien nascut de les passades en profunditat de la línia de creació verd-i-blanca, liderada per Fabián i Joaquín. Justament el capità ha filtrat, amb molta classe, una pilota per Loren, que ha resolt picant-la per sobre Bono (0-1, min. 35). Minuts abans, l¡àrbitre havia anul·lat un gol de Juanpe per fora de joc.

El partit fins llavors havia estat trepidant, amb ocasions a banda i banda, el Betis dominant la possessió i el Girona buscant fer mal amb la velocitat i el joc aeri. Stuani, abans del descans, hauria pogut fer l’1-1 en una doble ocasió fruit de la pressió sobre el porter. L’uruguaià li ha robat la pilota però el mateix Giménez, en primera instància, i llavors Javi García, sobre la mateixa línia de gol, han evitat marxar als vestidors amb el partit empatat.

Machín ha sacsejat l’equip al descans amb dos canvis (Aday i Lozano per Maffeo i Borja). Davant les dificultats que estaven generant els de Setién, també amb tres centrals i dos carrilers, el tècnic gironí ha modificat el sistema situant quatre defensors i dos jugadors en punta, ajudats per fora per Aday i Mojica. L’equip ha fet una passa endavant, mostrant-se més sòlid al darrere i aprofitant els espais per generar perill.

Stuani ha vist com li anul·làven dos gols al segon temps, ambdós per fora de joc, i ambdós nascuts de la pilota aturada. L’uruguaià, que també ha reclamat un penal, i Lozano, de cap, han comptat amb les ocasions més clares dels blanc-i-vermells, que han vist com, malgrat donar-ho tot fins al final, els tres punts volaven cap a Sevilla. Tot i això, l’equip ha plantat cara a un gran rival, recuperant la seva millor versió, i convençut que el somni europeu encara és ben viu.