El Girona surt golejat d’Anoeta (5-0)

La Real Sociedad s’imposa amb contundència davant un Girona més tou que de costum i sense clarividència en la construcció

Anoeta segueix sent un estadi maleït pel Girona. Els blanc-i-vermells, que en cap de les cinc visites anteriors havien aconseguit guanyar-hi, tampoc han estat capaços de fer-ho en la primera visita a Primera Divisió. Els donostiarres s’han imposat en totes les facetes del joc, amb gols de Canales, Januzaj, Oyarzábal (2) i Juanmi, davant un Girona que no ha arribat a xutar entre els tres pals en tot el partit. Malgrat la derrota, els gironins segueixen amb les opcions intactes per seguir lluitant per les places europees.

Tot i sortir amb l’onze de gala, els de Machín no han entrat bé al partit. La Real Sociedad arribava amb molta facilitat i, ja al minut 11, guanyava per 1-0: xut amb rosca de Canales des de lluny, Oyarzabal despista Bono i la pilota acaba entrant. Minuts després, Héctor Moreno ha tingut el segon però, sol a l’àrea petita i amb Bono batut, ha enviat la pilota alta.

Un 2-0 que ha arribat al 34’, després d’una passada entre els centrals de Rubén Pardo resolta per Januzaj. La reacció del Girona, més tou que de costum i sense clarividència en la construcció del joc, no acabava d’arribar. Les poques aproximacions es topaven amb els centrals de la Real, evitant qualsevol xut a porta del Girona. Ramalho ha estat providencial evitant el 3-0 just abans del descans.

La segona meitat ha servit per confirmar que no era, ni de bon tros, la millor tarda dels blanc-i-vermells. Stuani ha tingut l’única ocasió clara a les seves botes però ha arribat un pèl forçat davant Toño, i el seu xut ha marxat desviat. Les poques opcions de tornar-se a posar dins el partit s’esfumaven definitivament al 71’, en un jugada calcada a la del segon gol: passada entre els centrals de Zurutuza per Oyarzabal, que resolia davant Bono amb facilitat. Amb tot venut, el mateix Oyarzabal ha fet el 4-0 (min. 85) i Juanmi completava la ‘maneta’ a dos minuts pel final.