NOTICIES

Montilivi estrenarà el VAR coincidint amb el Trofeu Costa Brava de demà contra el Tottenham

S’han instal·lat plataformes on situar les càmeres del sistema que pot actuar en 4 tipus de jugades: gols, penals, targetes vermelles o casos de confusió d’identitat

Tornar

03/08/2018 20:28

El Trofeu Costa Brava de demà a Montilivi servirà també per fer un test del sistema de vídeo-arbitratge que es posarà en marxa aquesta temporada a la lliga espanyola. El VAR consisteix en un conjunt de sis càmeres que retransmeten a una sala apartada del camp, on els assistents de vídeo poden revisar les jugades. Només hi ha quatre tipus de jugades que poden revisar-se:

Gols: Els assistents ajudaran a l'àrbitre a determinar si hi ha infraccions que impedeixin concedir un gol, o bé, si la pilota ha creuat o no la línia de gol. Aquí també s'inclouen els “fora de joc”.

Penals: Els assistents corroboraran que no hi hagi decisions errònies per a la concessió (o no) d'un penal.

Targetes vermelles: igual que els penals, aquí el VAR servirà per ajudar a evitar decisions errònies.

Confusió d'identitat: els assistents s'encarregaran d'avisar a l'àrbitre el cas de jugadors que hagin realitzat infraccions i no hagin estat amonestats o expulsats. Així mateix, en cas d'un error, se li informarà qui és el jugador que ha de ser sancionat.

L’assistència pot produir-se a petició de l'àrbitre (si té dubtes en una de les jugades que poden re-arbitrar-se), o en cas que els assistents detectin un cas dubtós i avisin al jutge del partit a través de l'auricular.

En aquest moment, els assistents de vídeo reprodueixen les imatges en els seus monitors i transmeten les seves conclusions a l'àrbitre. És aquest últim qui pren la decisió final. Pot fer-ho després de consultar també les imatges en un monitor situat a la banda, o fiant-se únicament del criteri dels assistents.

Agenda primer equip

10 DES

21:00 Estadio San Mamés

Partit

Jornada15 Athletic Club - Girona FC

16 DES

12:00 Ramón Sánchez-Pizjuán

Partit

Jornada16 Sevilla FC - Girona FC

Veure agenda