NOTICIES

El Girona participarà activament a la campanya “Ningú dormint al carrer a Catalunya”

Aquesta iniciativa té objectiu conscienciar als ciutadans de que com és la vida de les persones sense llar.

Tornar

04/02/2019 13:10

El Girona participarà activament a la campanya “Ningú dormint al carrer a Catalunya” que té com objectiu conscienciar als ciutadans de que com és la vida de les persones sense llar. Aquesta acció s’ha presentat avui a l’Ajuntament de la ciutat, amb la presència de l’alcaldessa Marta Madrenas; el president del Girona, Delfí Geli i els representants de les associacions que impulsen la iniciativa, José Luis Sánchez de “Homeless Emprenedors” i Ferran Busquets d’Arrels.

Aquestes accions, volen fer-los visibles, tal i com van explicar Sánchez i Busquets. Actualment a Girona unes 60 persones viuen i dormen al carrer. A Catalunya són 2.300. Ferran Busquets assegura que “a Catalunya hi ha massa  gent dormint al carrer. La nostra intenció és lluitar contra els estigmes que comporta aquesta situació”. L’altre entitat impulsora “Homeless Emprenedors” per veu de José Luis Sánchez, explicava que “volem arribar a tot el públic, no nomes a les persones sensibilitzades. Per això una de les accions més destacades de la campanya és un musical. Aquesta obra teatral explica la història d’un antic sense sostre que coneix a una noia que passa la primera nit al carrer. A “Homeless, el musical social”, títol de l’obra, s’hi afegeix una exposició fotogràfica i xerrades a les escoles per conscienciar als més joves. Per la seva part, l’alcaldessa Marta Madrenas va destacar les iniciatives pioneres del consistori per lluitar contra el problema i atendre a les persones sense llar.  També va voler agrair al Girona “la gran dosi de sensibilitat social i que sigui còmplice de les millores de la nostra societat”.

La contribució del Girona FC

La participació del club de Montilivi en la campanya “Ningú dormint al carrer a Catalunya” és significativa. A banda d’una aportació econòmica i d’ajudar a expandir el missatge a través de la força de les seves xarxes socials, es produirà un vídeo en el que un jugador del Girona dialogarà amb una persona sense llar amb l’objectiu de fer arribar a la gent els greus problemes que pateix aquest col·lectiu.  Delfí Geli va afirmar que  “ja sabem que el Girona és un club de futbol que té com objectiu fonamental de consolidar-nos a Primera. Però al mateix temps tots tenim molt clar, començant per la propietat i seguint per tots els treballadors del club, que precisament per l'altaveu que suposa estar on estem i la projecció que té el club hem d'aprofitar aquesta situació per ajudar i impulsar activitats i accions que van més enllà del futbol, vinculades a la nostra ciutat i al nostre territori”. El màxim responsable blanc-i-vermell va afegir que “sabem que tenim una responsabilitat i la voluntat del club ja des de fa temps és participar en accions que serveixin per ajudar directament a qui ho necessiti o per conscienciar i mobilitzat a la gent davant de determinades necessitats”.

Agenda primer equip

18 AGO

18:30 Estadio Municipal de Montilivi

Partit

Jornada1 Girona FC - Real Sporting

Veure agenda