El Girona capgira l'eliminatòria a Ipurúa i jugarà la final del play-off

Borja García, amb un golàs en el minut 1, i Stuani a l'inici de la pròrroga, artífexs de la classificació

El Girona ha aconseguit avui la classificació per a la final del play-off assaltant Ipurúa amb dos gols, un de Borja García, i un altre de Stuani, aquest en la pròrroga. L'equip, que ha estat molt intens i ha tirat d'orgull, rebrà el Tenerife dissabte a Montilivi. Per plantar-se en la final del play-off l'equip necessitava tombar un Eibar que només havia perdut dos partits al seu estadi aquesta temporada. Per fer-ho, l’entrenador del Girona ha sacsejat l’11. Valery, Ivan Martín, Borja García i Nahuel Bustos han sortit d’inici per Jairo, Aleix García, Samu Saiz i Stuani. I l’inici no podia ser millor. Si en l’anada Aketxe havia perforat la porteria de Juan Carlos amb un xut des de més de 30 metres, avui Borja García ha empalmat una volea espectacular des de fora de l’àrea en el primer minut de joc. Un golàs que situava el 0-1 en el marcador i igualava de forma momentània l’eliminatòria.

Després del pas pels vestidors, Borja, amb problemes físics, ha deixat el seu lloc a Aleix. El Girona ha sortit millor que l'Eibar i en el minut 50 hauria pogut caure el segon dels gironins. Una bona centrada de Valery l'ha rematat de cap Arnau Martínez. Cantero ha evitat el gol amb una ràpida reacció sota pals. L’Eibar ha intentat moure la pilota a una banda i altra, fent córrer els gironins. El conjunt basc s’ha abocat en atac i s’ha fet un fart de penjar pilotes a l’àrea però s’ha trobat sempre amb el poder de Bernardo per alt. Poc a poc però anava trepitjant àrea gironina. Bustos ha deixat el seu lloc a Stuani i Ivan Martín a Jairo. En el 78, Juan Carlos ha tret una mà miraculosa per evitar el gol de l’Eibar. A falta de tres minuts per al final Stoitxkox ha enviat la pilota al travesser però el marcador ja no s'ha mogut més i el partit ha desembocat a la pròrroga.

L'inici de la pròrroga ha estat calcat a l'inici del partit. En el primer minut, gol del Girona.Diana de cap de Christian Stuani a la sortida d'un córner. L’àrbitre l’ha anul·lat per fora de joc a instàncies de l'assistent però el VAR l’ha revisat i l’ha donat per bo. El Girona era momentàniament finalista però quedava tota la pròrroga. L’Eibar ha encaixonat el Girona en camp propi i ha farcit l'atac de jugadors ofensius. Ha estat un setge en tota regla però l’equip ha resistit, ha sabut patir i s’ha acabat classificant per a la final del play-off. Dissabte rep el Tenerife a Montilivi.