NOTICIES

El Girona FC posarà en marxa un procés consultiu per renovar l’escut del Club

Coincidint amb la celebració del 90è aniversari, els Socis podran participar per primera vegada en la història del Club en el disseny del nou escut. L’objectiu de l’actualització del nostre emblema és reforçar-ne la identitat preservant l’essència blanc-i-vermella i ressaltar la paraula GIRONA.

Tornar

08/04/2021 16:00

El Girona FC posarà en marxa aquest estiu, un cop finalitzi la temporada, un procés consultiu per renovar l’escut del Club. La iniciativa permetrà que els Socis expressin la seva opinió de com volen que sigui el nostre emblema, un fet únic en els 90 anys d’història de l’entitat. L’objectiu és que el nou escut sigui una evolució de l’actual però representi millor els valors del Club, l’afició i el territori, mantenint l’essència blanc-i-vermella i optimitzant els elements que l’integrin. El nou emblema s’estrenarà a l’inici de la temporada 2022/2023.

90è aniversari

Aquest any es celebra el 90è aniversari del Girona i és un moment immillorable per mirar al passat, reflexionar sobre el present i construir el futur i pocs elements més identificatius que l’escut que vincula aficionats i jugadors amb l’entitat. Futbolistes i seguidors fent un petó o assenyalant l’escut quan es celebra un gol ha esdevingut ja una imatge icònica que demostra la potència d’aquest símbol. 

Renovar per reforçar la identitat

Un dels principals objectius d’aquesta renovació és reforçar la identitat del Club sense perdre en cap moment l’essència i els colors blanc-i-vermells així com els elements que la defineixen. L’actualització ens ajudaria a que l’escut del Girona sigui fàcilment reconeixible en tots els formats en els que s’aplica, fent la nostra insígnia encara més icònica. 

Punt destacat d’aquesta essència és el territori que ens acull. En l’actual disseny de l’escut la paraula Girona no es mostra amb prou força i segons com es llegeix amb dificultat. Ens agradaria doncs que la paraula que ens defineix com a ciutat i província  -GIRONA- incrementés la seva presència.

Per primera vegada s’escoltarà la veu del Soci per renovar l’escut

Som coneixedors del pes simbòlic que té l’escut i qualsevol modificació que pateixi. En cap moment de la història del Club s’ha demanat el parer del Soci, tampoc en l’últim canvi significatiu que va tenir lloc coincidint amb el 75è. aniversari de la fundació del Girona FC, el 2005, quan es va apostar majoritàriament pel vermell enlloc del color blanc predominant fins aleshores. 

Aquesta vegada, els Socis a través d'un procés consultiu digital, que tindrà lloc aquest mateix estiu, seran part de l’actualització de la nostra insígnia i la renovació de l’escut es dissenyarà seguint els seus comentaris. El Club posarà a disposició dels Socis tota la informació històrica dels diferents escuts que s'han utilitzat en aquests 90 anys i de l'origen dels elements que el componen, que ha estat preparat amb la col·laboració de l’escriptor i membre del consell assessor Josep Maria Fonalleras. Fins llavors, el Girona FC continuarà treballant per a completar aquest procés que també serà protagonista destacat de l'exposició històrica que tindrà lloc en el Espai Santa Caterina de l'1 al 31 de juliol

El nou escut s’estrenarà a la samarreta de la temporada 2022/2023. Fidels doncs, a una frase del nostre himne: “Millor si som molts més, tots junts ho podem fer”. 

Agenda primer equip

10 ABR

18:15 Estadio de Vallecas

Partit

Jornada34 Rayo Vallecano - Girona FC

Veure agenda